Havas Kyiv Design оновили дизайн інформаційних матеріалів McDonald’s

У вік, коли конкуренція між брендами набирає обертів, а споживачі стають все більш вимогливими, людське обличчя бренду просто must-have.

І компанія McDonald’s має таке обличчя. Справа була лише за деталями, які насправді мають неабияке значення у комунікації зі споживачами. Над цим завданням і працювала команда Havas Kyiv Design.

Інформувати потрібно, але у якій формі?

Пам’ятаєте, у будь-яких кафе і ресторанах є інформаційні матеріали? Різні таблички, наліпки, постери з написами: «Вхід заборонений», «Оплата готівкою», «Технічна перерва». Погодьтеся, виглядає та зчитується не дуже френдлі.

Lovemark бренди знають, що секрет безмежної любові споживачів до компанії криється у цінностях, які несе у собі бренд. Головне, щоб вони були не лише на словах, а й на ділі. Тоді цінності стають основою роботи бізнесу, сервісу, що надається, та відображаються навіть у формі спілкування з людьми.

Однією з цінностей McDonald’s є рівень обслуговування: для компанії власні клієнти і взагалі всі люди завжди будуть на першому місці. А отже піклування про комфорт — одне з головних завдань, і мова йде навіть про такі здавалось би дрібниці, як інформаційні матеріали. Бо бренд, що любить своїх споживачів, буде говорити з кожною людиною у дружній формі, створюючи позитивну атмосферу та викликаючи посмішку. Тож, наша команда Havas Kyiv Design створила для McDonald’s нові інформаційні таблички та наліпки, які відповідають сутності й характеру компанії, відмовившись від нудного формального тону.

Інтуїтивні символи з картопельки

Ми подумали, що є дружнім для сучасних споживачів? А перш за все те, коли людині не потрібно довго і тяжко думати над тим, що бренд хотів йому сказати.

Так народилась ідея створення інтуїтивних символів.

Ми зробили мову McDonald’s легкою і природною — так, ніби це говорить звичайна людина. Повідомлення доповнили інтуїтивно зрозумілими символами, частини якого створені з патерну фірмової картоплі.

Інтуїтивне зчитування важливе не тільки в контексті «олюднення» бренду, але й виконує цілком конкретну функцію. Споживач має за мить зрозуміти, що хотів сказати бренд, куди йти та що робити. У нашій концепції візуальна частина доповнює вербальну, однак вони можуть існувати й окремо. Якщо споживач не прочитав текст, він зрозуміє символ і навпаки.

Тепер гості ресторанів McDonald’s зможуть без зайвих зусиль орієнтуватися у будь-якому закладі, в будь-якому місті. Адже завдяки лаконічності ці матеріали легко імплементувати у всі точки McDonald’s.

1493
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно