Hexagon відправили емодзі з символами України до Кремнієвої долини

Українська визвольна війна у центрі уваги. Гідно прийнятий виклик стати на захист демократичних цінностей та протистояти амбіціям терористичного режиму росії зворушив весь західний світ. Україна стала синонімом волевиявлення та боротьби за ідентичність.

Ми вважаємо що українські культура та цінності заслуговують бути представлені у цифровому лексиконі. Тому ми зробили emoji з традиційними символами національної ідентичності України та подали їх відповідальним за їх реалізацію.

Ілюстратор: Ян Захаров 

В інтернеті можна зустріти концепції українізованих емодзі. Але схоже, ніхто не пішов далі спекуляцій й не скористався відкритою для усіх опцією запропонувати щось Unicode Emoji Subcommittee. Unicode Emoji Subcommittee — група ентузіастів та некомерційна організація з Кремнієвої долини, які багато років збирають ідеї для емодзі з різних джерел та реалізовують їх на всіх відомих платформах.

Пропозиція — не тільки зображення. Цінність емодзі треба переконливо доказати. Команда Unicode просить проаналізувати популярність запитів у пошукових системах, розказати про бачення використання, подумати, наскільки ваш емодзі унікальний та водночас перспективний.

Джерело: World Emoji Day 

Нові емодзі — реакція на соціокультурні зміни. Ці маленькі піктограми стали більш інклюзивними та презентують важливі для багатьох образи: ми бачили прапор-веселку, вагітних чоловіків, шкіру різних кольорів, релігійні символи etc. Розуміючи роль війни, її вплив та реакції на неї, можна припустити, що місце для чогось українського, окрім прапора, є й у наступній версії емодзі.

У жовтні буде зрозуміло, чи дійсно наші символи варті такої диджиталізації та чи підуть українські емодзі далі.

3487
Hexagon
Естонія
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно