House of Europe шукає партнерів для мобільного артпавільйону


Програма House of Europe («Дім Європи») шукає партнерів, що на кілька тижнів приймуть у своїх містах мобільний павільйон. Павільйон активізує публічний простір і створює атмосферу, що сприяє зародженню нових ідей. Для кожного міста планується складати окрему програму — тут відбуватимуться різноманітні воркшопи, кінопокази, концерти.

Минулого року програма House of Europe разом з молодими українськими архітекторами Іваном Протасовим, Яною Бучацькою, Дмитром Міхєєвим і Тарасом Бараном розробили мобільний павільйон. Це сучасна споруда з чотириметровим навісом й амфітеатром на майже 100 людей. Павільйон адаптується до архітектури міста: він, як конструктор з 4 деталей, що можна зібрати 6 способами.

Зараз павільйон побудований і готовий подорожувати українськими містами. До 16 березня House of Europe шукає партнерів у регіонах — організацій та команди менеджерів із міст, яким досі бракує інфраструктури, але не бракує потенціалу громади. На кілька тижнів мобільний павільйон стане спільним проєктом містян та House of Europe: вони зможуть разом скласти програму, яка зацікавить місцевих жителів, та втілити її у життя. 

У 2021 році павільйон відвідає три українських міста, отже буде обрано три переможця.

Проектування, будівництво павільйону, роботу приймаючих команд та програму кожної «резиденції» павільйону фінансує Європейський Союз.

Участь в усіх подіях програми павільйону та консультації про можливості від ЄС буде безкоштовною.

Щоб стати партнером House of Europe та прийняти у себе мобільний артпавільйон, треба прочитати деталі конкурсу та подати заявку до 15:00 за київським часом 16 березня 2021 року. 

House of Europe («Дім Європи») — нова програма, що фінансується Європейським Союзом, створена з метою підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС. Програма фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, медицині, соціальному підприємництві, медіа та роботі з молоддю.

House of Europe фінансує стажування, навчальні подорожі, нетворкінг, резиденції та інші форми професійного обміну. Програма підтримує творчу кооперацію та співпрацю між українцями та їхніми колегами з ЄС у галузі культури та креативної індустрії. Крім того, House of Europe організовує дитячі та молодіжні табори, а також студентські обміни між університетами в межах України.


Джерело: прес-реліз.

587
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно