Інститут кольору Pantone назвав кольори 2021 року

Американський інститут кольору Pantone назвав кольори 2021 року — насичений жовтий (Illuminating) та бездоганний сірий (Ultimate Grey). Це два незалежних забарвлення, щоб, як наголошує команда Pantone, створити поєднання почуття продуманості та оптимістичну обіцянку сонячного дня.

«Вибір двох незалежних кольорів підкреслює, як різні елементи поєднуються, щоб висловити послання сили та надій, яке є одночасно стійким та піднесеним, передаючи думку про те, що мова не йде про один колір або одну людину. Об'єднання стійкого сірого з яскраво-жовтим освітлюючим висловлює позитивне повідомлення, підтримане стійкістю» — розповів Лорі Прессман, віцепрезидент Pantone Color Institute.

«Це поєднання говорить про стійкість, оптимізм, надію і позитив, які нам потрібні в міру того, як ми перезавантажуємося, оновлюємося, переосмислюємо і винаходимо нове. Два надзвичайно незалежних кольори підкреслюють, як різні елементи об’єднуються, щоб висловити це послання сили і надії» — додав Лорі Прессман, віцепрезидент Pantone Color Institute.

Поєднання Ultimate Grey та Illuminating не обов’язково використовувати в однакових пропорціях, будь-який колір може мати пріоритет.

Як відзначає команда Pantone, процес вибору кольору року вимагає уважного розгляду та аналізу тенденцій. 

Щоб щороку приймати участь у виборі, експерти з кольорів Pantone з Інституту кольорів Pantone досліджують світ у пошуках нових кольорових впливів. Це може включати індустрію розваг та фільми, колекції художніх творів та нових художників, моду, усі сфери дизайну, популярні туристичні напрямки, а також новий спосіб життя та соціально-економічні умови. Вплив може також виникати завдяки новим технологіям, матеріалам, текстурам та ефектам, що впливають на колір, відповідним платформам соціальних мереж та навіть майбутнім спортивним подіям, які привертають увагу у всьому світі. 

Протягом 22 років «Колір року» Pantone впливав на розробку та рішення продуктів у різних галузях промисловості, включаючи моду, меблі для дому та промисловий дизайн, а також упаковку та графічний дизайн продукції.

Джерело: Pantone

Раніше Креативна Практика опублікувала матеріал про колірну систему Pantone.

1142
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно