Історії, які відбуваються поза нашими чатами — серія фільмів від Rakuten Viber

До десятиріччя своєї роботи додаток для обміну повідомленням привернув увагу до своїх користувачів, розповівши про історії справжніх «героїв» з усього світу у вигляді відеосюжетів, що надихають.

Напередодні свого десятиріччя Rakuten Viber вирішив привернути увагу до того, що дійсно має значення у роботі додатку — до справжніх користувачів та їх історій життя. Платформа презентувала серію із 14 документальних роликів, у кожному з яких зображений справжній випадок того, як Viber вплинув або докорінно змінив чиюсь долю на краще. Один з епізодів присвячений історії українця та подіям, які відбувались під час режиму суворого карантину навесні цього року.

Після зупинки роботи муніципального транспорту у Києві, їздити по місту та за його межами громадськими засобами пересування стало неможливо. Через це більшість медичних працівників потрапила у скрутне становище та не могла вчасно бути на своїх робочих місцях та допомагати хворим. Тоді Ярослав Куреза, лікар Центру екстреної медицини та медицини катастроф, скористався Viber для того, щоб звернутись по допомогу до небайдужих та допомогти своїм колегам. Так з’явилась спільнота «Підвези медика на роботу». У ній волонтери пропонували медичним працівникам підвезти їх до робочих місць безкоштовно для того, щоб вони мали змогу виконувати свою роботу та рятувати людські життя. Лише за одну ніч спільнота стала популярною та об’єднала сотні громадян зі всього міста.

За цим прикладом небайдужі українці також почали створювати подібні Viber спільноти у своїх містах, які безкоштовно допомагають медичним працівникам.

«Ми дійсно вважаємо, що без користувачів наша платформа не змогла б досягти такого успіху за 10 років роботи — без тих людей, які користуються Viber для того, щоб об’єднувати інших. За кожним чатом у Viber стоїть справжня історія. Ми любимо наших користувачів і ми щиро раді тому, що можемо бути частиною їх повсякденного життя. Той факт, що завдяки роботі додатку люди можуть ділитись радістю, щастям, а іноді й сумними моментами, — іншими словами, справжніми емоціями — надає нашій роботі сенс. Від всієї команди хочу висловити вдячність користувачам та впевнити їх, що це тільки початок нашого спільного шляху», — стверджує Анна Знаменська, директор з розвитку бізнесу Rakuten Viber.

Всі 14 епізодів документального фільму засновані на реальних подіях, а герої є справжніми людьми різного віку та походження. Ці користувачі з Алжиру, Іраку, Болгарії, Греції, Сербії, України, Непалу, Росії, Шрі-Ланки та Філіппін скористались Viber для того, щоб втілити в життя свої ідеї, які згодом змінили їх життя і життя тисяч інших людей.

Ознайомитись з усіма роликами можна на сторінці проєкту.

582
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно