Кабмін схвалив Концепцію розвитку цифрових компетентностей до 2025 року

3 березня 2021 року Кабінет Міністрів України схвалив Концепцію розвитку цифрових компетентностей і затвердив план заходів щодо її реалізації.

Стратегічна ціль Мінцифри — навчити 6 млн українців цифрової грамотності за три роки. Для цього Мінцифра запустила в 2020 році національну онлайн-платформу Дія.Цифрова освіта. За рік без державного фінансування було створено більше 50 освітніх серіалів із цифрової грамотності, які почали дивитися майже 500 000 українців. Також запустили перший національний тест на цифрову грамотність «Цифрограм». Крім того, вже побудована мережа із 2000 офлайн-хабів цифрової освіти всією Україною, а в процесі долучення до мережі ще 4000 хабів.

Концепція розвитку цифрових компетентностей до 2025 року окреслює виклики стосовно розвитку цифрових компетентностей в українському суспільстві, визначає шляхи їх подолання та очікувані результати від її впровадження, закладає підґрунтя для створення національної стратегії та стратегічного плану дій щодо розвитку цифрових компетентностей у суспільстві.

Ухвалення Концепції — стратегічний крок вперед у побудові цифрової держави. Мінцифра вже працює над її реалізацією. Одна з наших найважливіших цілей — навчити цифрової грамотності 6 млн українців за 3 роки. Опанувавши цифрові навички, кожен українець зможе отримувати державні послуги онлайн, якісно підвищити рівень життя, впевнено користуватися соціальними мережами та інтернетом.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

На державному рівні ця програма синхронізує основні поняття та вимоги в рамках цифрових компетентностей з європейськими стандартами, модернізує процеси державного управління, зменшить цифровий розрив та гармонізує національний цифровий ринок з Європейським Союзом, прискорить впровадження інструментів електронної демократії та електронного урядування.

У середньостроковій перспективі Мінцифра очікує підвищення позиції України в таких міжнародних рейтингах, як Індекс глобальної конкурентоспроможності Всесвітнього економічного форуму за показником «Цифрові навички серед активного населення» та Індекс цифрової економіки і суспільства (DESI). 


Джерело: Міністерство цифрової трансформації.

592
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно