Кабмін запустив кампанію «Я відчуваю зміни», щоб привернути увагу до діджиталізації державних послуг

Як відомо, Україна з метою зниження корупції взяла курс на діджиталізацію державних послуг, маючи намір до 2024 року перевести 100% держпослуг у цифру. Відтак вся взаємодія громадянина з державою відбуватиметься на єдиному порталі цифрових сервісів Дія — більше ніяких вистоювань у чергах в держустановах та контактів з чиновниками. Це унікальний досвід в масштабах не лише Європи, але й світу.

Кабінет Міністрів України спільно з Міністерством цифрової трансформації запустив кампанію «Я відчуваю зміни» на підтримку державних електронних сервісів, в тому числі послуги Права та техпаспорт у смартфоні в мобільному застосунку Дія. Кампанію створено креативною агенцією Green Penguin за підтримки USAID Transformation Communications Activity.

На сьогодні вже 1,5 мільйона українських громадян отримали та використовують електронні посвідчення водія за допомогою мобільного додатку Дія. Це приблизно 25% від загальної кількості водійських посвідчень, виданих в Україні з 2013 року та оцифрованих.

Права у смартфоні — це зручно, бо їх не загубиш і вони завжди під рукою, адже смартфон уже став невід’ємною частиною нашого життя. Щороку поліція складає тисячі протоколів на водіїв, які просто залишили посвідчення вдома. За наявності електронного посвідчення, водій може не хвилюватись, що він отримає штраф, забувши права. Йому достатньо пред’явити правоохоронцю додаток на своєму смартфоні, і той за допомогою QR-коду зчитає всю необхідну йому інформацію.

Задля отримання е-посвідчення водія та інших водійських документів, водію достатньо авторизуватись у додатку Дія і документи підтягнуться автоматично. У деяких випадках йому доведеться пройти верифікацію в кабінеті водія на сайті http://e-driver.hsc.gov.ua.

У цілому в Дії налічується 2,7 млн водійських документів українців, в тому числі 1,2 млн техпаспортів.

Cервіс для водіїв у мобільному додатку запрацював у грудні 2019 року. Він дозволяє мати у своєму смартфоні електронні зразки водійського посвідчення, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, техпаспорт та автоцивілки. При цьому, ці документи мають таку ж юридичну силу, як і звичайні пластикові.

Додаток Дія доступний для мобільних пристроїв, що працюють на базі операційних систем Android та iOS. Завантажити його можна тут: https://go.diia.app


Джерело: прес-реліз.

1472
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно