Кінофестиваль «Молодість» оголосив цьогорічний фільм-відкриття

50-й міжнародний кінофестиваль «Молодість» оголосив фільм-відкриття — це «Вавілон XX» Івана Миколайчука. Про це повідомили під час пресконференції 18 березня. У 1979 цей фільм отримав відзнаку «За найкращий художній фільм» на 10-й «Молодості». 

Це відомий фільм, який реставрували у нас, у Центрі Довженка, оцифрували, це 80-річчя нашого класика українського кіно Івана Миколайчука, фільм «Вавілон XX», який свого часу отримав приз, Гран-прі, саме кінофестивалю «Молодість». І це була перша нагорода для Івана Миколайчука. Я думаю, що це чудова нагода згадати нашого великого майстра.

Художній керівник фестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі

Оскільки цьогоріч святкуватимуть 30-річчя незалежності України, то у фокусі кінофестивалю буде промоція українського кіно, очікується «потужна індустріальна секція», розповів директор з розвитку та публічних комунікацій Гліб Родченков.

Також було оголошено про початок прийому заявок на міжнародний ринок з копродукції – Boat Meeting.

Для глядачів фестивалю організатори представили чотири різновиди абонементів, які вже можна придбати: Cinephile, Industry, Student, Press.

Одним із партнерів «Молодості» стала платформа Megogo. Там покажуть підбірку ретроспективних фільмів фестивалю «на будь-який смак» — як «Вавілон XX», так і «Німфоманка». За сприяння Megogo на кінофестивалі вперше вручатимуть приз глядацьких симпатій у Національному конкурсі короткого метру.

50-й ювілейний Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» відбудеться з 29 травня по 6 червня 2021 року у гібридному форматі.


Джерело: Детектор Медіа.

1116
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно