Кінофестиваль «Молодість» оголосив програму

Кінофестиваль «Молодість» пройде у Києві з 29 травня по 6 червня у гібридному форматі. Цьогоріч фестиваль святкує свій 50-річний ювілей. Офіційний слоган фестивалю 2021 року — «В роздумах над вічним не пропусти Молодість».

Організатори представили офіційну програму та відеоролики кінофестивалю, створені у співпраці із Radioaktive Film та Fedoriv Agency.

Програма кінофестивалю матиме до 200 фільмів в Міжнародному та Національному конкурсах, Конкурсі та Позаконкурсній програмі. За три тижні до фестивалю список фільм доповниться.

«Історія кінофестивалю Молодість — це півсторічна панорама світового кіно. Початківці минулих років давно стали метрами та лауреатами Оскара, Каннського, Венеціанського та Берлінського кінофестивалів. Одночасно з цим і з’являлася 30-річна історія становлення нового українського кінематографа. Я впевнений, що цьогорічна програма відкриє нові імена та горизонти розвитку як українського, так і іноземного кіно. Різноманітність фільмів задовольнить будь-який смак», — прокоментував програму Андрій Халпахчи, керівник кінофестивалю.

Серед повнометражних фільмів Міжнародного конкурсу глядачі і журі зможуть подивитись нові фільми «Стаючи Моною» Сабіне Люббе Баккер і Нільса ван Кувордена (Нідерланди, 2020), «Абу Омар» Роя Кріспела (Ізраїль, Франція, 2020), «Після любові» Аліма Хана (Сполучене Королівство, 2020), «Луззу Алекса» Каміллері (Мальта, 2021), «Я працюю на цвинтарі» Олексія Тараненко (Україна, 2021).

Трейлер фільму «Абу Омар» Роя Кріспела

У Студентському конкурсі, що проходить в межах Міжнародного конкурсу, будуть фільми «Вода» Сантьяґо Зерменьо (Мексика, 2020), «Багаття» Карлоса Саїза (Іспанія, 2020), «Я хочу повернутись, повернутись, повернутись» Ельзи Розенґрен (Німеччина, 2020), «Я і моя товста дупа» Єлизавети Письмак (Польща, 2020).

Трейлер фільму «Я і моя товста дупа» Єлизавети Письмак

У Національному конкурсі візьме участь 16 короткометражних фільмів від українських режисерів, зокрема «Одні» Валентини Черкашиної, «Останній день юності» Антона Чистякова і Романа Краснощока, «Фаза» Миколи Засеєва, «Нетерпимість» Станіслава Битюцького, «Rich Bitch» Маргарити Лукіч, «Обійми мене» Катерини Царік.

Трейлер фільму «Одні» Валентини Черкашиної

В межах Позаконкурсної програми будуть фільми із Фестиваля фестивалів, зокрема свіжі картини Жанни Джі Вандерс Вальхален «Назавжди» (Німеччина, 2020), Філіпа Лакота «Ніч королів» (Франція, Кот-д'Івуар, Канада, Сенегал, 2020), Анни Роша «Слухай» (Португалія, Сполучене Королівство, 2020).

Трейлер «Ніч королів» Філіпа Лакота

Фільмом відкриття фестивалю стане картина українського режисера Івана Миколайчука «Вавилон ХХ» (1980). Фільм в жанрі поетична притча, знятий за мотивами роману Василя Земляка «Лебедина зграя», розповідає про перші кроки колективізації в українському селі.

Джерело: НВ Арт

1145
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно