KISFF вперше у Харкові: короткий метр про українську ідентичність, жіночий досвід та гумор 🎬

З 11 по 13 квітня у Харкові відбудуться покази спеціальної програми 12-го Київського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів (KISFF). Організатор_ки KISFF розширюють географію фестивалю, щоб сприяти культурному життю у місті, яке щоденно потерпає від жорстоких обстрілів та зазнає сильних руйнувань.

На глядач_ок чекає 8 тематичних програм, які досліджують теми української ідентичності, існування жінки у патріархальному світі, саморефлексії та боротьби зі стереотипами.

На фестивалі у Харкові покажуть актуальний український короткий метр та підбірку локального кіно – історії про Київ та фільми Заходу України. Також у програмі – комедійні короткометражні фільми та підбірка історій про нерозривний зв’язок між людьми і тваринами, яка сподобається усім любителям котів і собак.

Особливої уваги заслуговує блок переможців KISFF, адже це можливість переглянути найкращі фестивальні роботи, які отримали нагороди Національного та Міжнародного конкурсів. Окрім показів плануються Q&A-сесії з українськими режисер_ками фільмів, які представлять свої роботи та поспілкуються з глядачами.

Також у Харкові відбудеться освітня панель з лекціями про кіно та роботу індустрії. Зокрема, Вікторія Хоменко, співзасновниця продюсерської компанії Moon Man, розкаже про створення фільмів в умовах війни, а Юрій Самусенко, автор і редактор Skvot Mag, розкриє тему кіножурналістики в Україні.

Фестиваль у Харкові проводиться за підтримки мережі «Мультиплекс». Основною локацією для показів стане «Мультиплекс» у ТРЦ Нікольський. Освітні події проходитимуть у пресцентрі медіагрупи «Накипіло» (вул. Мистецтв, 14).

Вартість квитків на покази у «Мультиплексі» – 80 гривень. Вхід на освітні події у пресцентрі «Накипіло» – вільний за умови попередньої реєстрації. Зареєструватись на лекції та ознайомитись з розкладом сеансів у Харкові можна на сайті 2023.kisff.org.

Фестиваль відбувається за підтримки Фонду «Партнерство задля стійкості України», який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції.

195
KISFF
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно