Книга Рюбена Патера «Політика дизайну» вийде українською


«Політика дизайну», Рюбен Патер

Видавництво ArtHuss готує до друку книгу «Політика дизайну». Це унікальне дослідження, що розповідає про відмінність дизайну в різних культурах. Сучасний дизайнер має усвідомлювати, що його продукт буде розповсюджуватися серед різноманітних культур і мов. А отже і його і сприйматимуть по-різному.


У глобалізованому світі, коли здавалось би, жарти із блокбастерів зрозуміють у всіх країнах, а спілкуватися у Інтернеті можна із жителями будь-якого міста… Дизайн стає уніфікованим, глобалізованим. Проте регіональні особливості нікуди не поділися. Тож чи обізнані дизайнери про значення та вплив своєї роботи? Книга «Політика дизайну» відповідає на це питання.

У цій книзі зібрана наочна колекція прикладів дизайну з усього світу. Використовуючи ідеї антропології і соціології, Рюбен Патер демонструє дивовижні приклади й ідеї для сучасної візуальної комунікації. Тож книга буде цікава не лише професійним дизайнерам, але й кожному. Адже щодня кожна людина стикається із дизайном, тож корисно розуміти, як він впливає на нас і які ідеї несе. Приклади у книзі стосуються щоденної практики як онлайн, так і офлайн комунікації: типографіка, зображення, колір, символи, інформація...

Автор книги, нідерландський дизайнер Рюбен Патер, прагне розповідати про геополітичні проблеми. Для того, щоб відшукати нові способи візуальної розповіді для широкої аудиторії Зображення чи символ, прийнятний в одній культурі, може бути образливим або навіть шкідливим у іншій. Та й типографія відрізняється: кирилиця, латинка, ієрогліфи… Шрифти виглядають по різному, несуть різні сенси та повідомлення. Звучання назв брендів може бути образливим у різних країнах, кольори — асоціювати із чимось інакшим, ніж планувала компанія…

Світ такий багатогранний! І тому його цікаво досліджувати. Відкривати культурні відмінності та порівняння дизайнів.


  • Книгу «Політика дизайну» можна придбати на сайті видавництва за передзамовленням та спеціальною ціною для перших щасливчиків.
1428
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно