Книжкова новинка: абетка сучасного світу

Видавництво Arthuss готує до друку книгу Деяна Суджича "Б — БАУГАУЗ: Абетка сучасного світу". Це путівник по заплутаним явищам сьогодення, які пояснені та описані у 39 есе.

Автентичність, автомобіль, Баугауз, виставка, дизайн, ксерокс, логотип, маніфест, стілець, функція, Ютуб… Кожен читач стикався із цими поняттями. Проте що стоїть за ними? Деян Суджич пише про ключові елементи, що великою мірою визначають спосіб нашого життя, наші уявлення про красу й цінність, наші потреби й бажання. Наприклад, у есе про колекціонування автор цитує ідеї Зигмунда Фройда: "Колекція без нових надходжень – мертва". Проте Деян Суджич дискутує із філософом про те, що колекціонування – це спектр: від бажання упорядкувати та контролювати до прагнення знати і досліджувати об'єкти. Психологія колекціонування набагато глибше і її можна застосовувати як до музейних експонатів, так і до стосу журналів, що лежить вдома на полиці. Видання "Б – Баугауз" зацікавить широке коло читачів, адже стосується речей та явищ, з якими кожен взаємодіє щодня.

Деян Суджич – британський письменник, директор Музею дизайну в Лондоні, теоретик дизайну, журналіст. Його сфера діяльності пов'язана із мінливими трендами та спробами осмислити реальність. Саме тому він написав книгу "Б – Баугауз", як спробу впорядкувати важливі поняття, терміни, явища та мистецькі напрями. 

Сам автор розповідає:

«Ідея книги зародилася як звичайний об'єктивний словник, але згодом перетворилася на книгу в форматі словника про речі та місця, які траплялися у моєму життєвому досвіді. Вона ставала більш особистою впродовж написання».

Відтак, книга позбавлена холодного та відстороненого викладу, а містить жваві емоції. Стиль письма Деяна Суджича – іронічний, він не обожнює жодне з описаних явищ, не підносить їх в абсолют. Ця книга – діалог сучасності та історії, яка дозволяє все ставити під сумнів та замислюватися.


598
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно