Компанія "Укрнафта" підвищила ефективність працівників за допомогою продуктів Microsoft

Провідна нафтовидобувна компанія України "Укрнафта" використовує хмарні рішення Microsoft Office 365, які забезпечують ефективну комунікацію та взаємодію працівників. Сервіси O365 об`єднали понад 40 підрозділів з видобутку й переробки нафти та газу по всій країні та підвищили ефективність праці понад 3000 працівників ІТП.

"Укрнафта" — компанія з 50-річним досвідом роботи, вона володіє 60 відсотками ринку нафти в Україні, має 24 бурові установки й 537 АЗС. Щоб утримувати провідну позицію, їй була потрібна ефективна організація роботи всередині компанії. Раніше 10 основних підрозділів видобутку нафти і газу й близько 30 підрозділів підтримки працювали окремо один від одного з окремими каталогами користувачів, системами обліку, сервісами та ІТ-процесами. Компанія взяла курс на діджиталізацію ще 5 років тому і почала трансформацію з консолідації всіх своїх структур задля підвищення ефективності. «Нам потрібно було швидко консолідувати всю інфраструктуру та забезпечити працівників сучасними та ефективними інструментами взаємодії. Отже, ми обрали технології Microsoft та місцевого партнера SoftwareONE, який допоміг нам консолідувати інфраструктуру та впровадити Office 365, а головне — закласти інноваційний “фундамент” для подальшого розвитку всієї компанії», — пояснює директор департаменту ІТ Володимир Красотін.

"Укрнафта" впроваджувала систему ERP (планування ресурсів підприємства) у своїх підрозділах в регіонах, і проєктна команда проводила онлайн навчання персоналу та ділилася всіма матеріалами за допомогою Teams. Працівники почали взаємодіяти один з одним в Teams, щоб мати можливість користуватися новою системою. Оскільки система ERP охопила всю компанію, згодом усі співробітники звикли регулярно використовувати Teams. Таке впровадження об'єднало корпоративну культуру й бачення, а за допомогою SharePoint та OneDrive робота над документами всередині компанії прискорилася та стала простішою.

Першими використовувати нові технології у своїй роботі почали IT департамент, HR та функція внутрішніх комунікацій. Менеджери з комунікації використовували Teams у щоденному спілкуванні з персоналом, роблячи розсилки та проводячи онлайн-трансляції, присвячені різноманітним темам, які цікавлять працівників. Протягом останнього року відбулося чимало «тематичних» відеоконференцій, з яких працівники компанії дізнавалися корисну корпоративну інформацію, ставили запитання і отримували відповіді.

«Ми відстежували чіткий тренд зростання популярності таких трансляцій», — розповідає Володимир Красотін. «Якщо починали ми з 200-300 онлайн відвідувачів, то за пів року отримали стабільну аудиторію в 600-800 працівників. Цікаво, що згідно з нашими спостереженнями, найбільшу кількість відвідувачів у понад 1000 осіб ми отримували тоді, коли своїм досвідом використання нових технологій з колегами ділилися самі працівники. Так, наприклад, на початку карантину, ми ділилися одне з одним прикладами, як найкраще влаштувати віддалену роботу. Або іншого разу працівники різних департаментів розповідали і демонстрували конкретні приклади того, як технології Teams, SharePoint та Power BI допомагають їм в роботі, — ось ця зустріч була справжнім фурором».

Отже, зараз команди компанії "Укрнафта" дуже активно використовують інструменти Office 365. Понад 87% ІТП співробітників компанії щоденно користуються Teams, а загалом сервісами О365 активно користується 95% ІТП працівників компанії. 

708
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно