Комунікаційна агенція plusone провела дослідження соцмереж

За останні пів року у 6 обласних центрах кількість користувачів Facebook зменшилась, але соцмережа продовжує активно рости завдяки невеликим містам. На це вказують дані нового дослідження соцмереж, яке провела комунікаційна агенція plusone.

Українська аудиторія Facebook та Instagram з липня 2020-го зросла на 1 млн кожна – до 16 та 14 млн відповідно. Кількість користувачів Facebook Messenger збільшилась на 800 тисяч – до 10 млн. А за допомогою рекламних інструментів Facebook тепер можна охопити на 1 млн користувачів більше, тобто 22 млн.

Жителі майже усіх областей України віддають перевагу Facebook. Винятком є три регіони: Харківська область, де Instagram має проникнення 38% проти 35% у Facebook, Одеська (42% та 41% відповідно) та Запорізька (36% та 35% відповідно). Facebook найпопулярніший у Київській (57%), Львівській (48%) та Дніпропетровській (48%) областях. Найнижче проникнення – у Кіровоградській (34%).

Найвище проникнення Instagram – у Київській (51%), Одеській (42%) та Дніпропетровській (41%) областях. Найменш популярною соцмережа є у Кіровоградській області (26%).

У більшості обласних центрів Instagram випередив Facebook за динамікою приросту. Спад проникнення Instagram відбувся у двох містах – Вінниці (-2,7%) та Полтаві (-3%). Натомість частка користувачів Facebook зменшилася у 6 обласних центрах (найбільший спад – понад 10% у Вінниці).

Instagram випереджає Facebook за часткою користувачів серед українців до 29 років. При чому серед 18-23-річних та 25-26-річних рівень проникнення перевищує показник 100%. Це можна пояснити тим, що у молодих користувачів можуть бути декілька акаунтів у соцмережі чи наявність фейкових сторінок.

Обидві соцмережі продемонстрували зростання кількості користувачів у більшості вікових груп за останні пів року. Найбільший спад користувачів Facebook та Instagram зафіксовано серед 19-річних (понад 50 тис.). Facebook випереджає Instagram за збільшенням кількості користувачів у вікових групах 37-38 років та 52+ років.

Частка користувачів, які заходять у Facebook з десктопу знизилась на 8%.

Повна версія дослідження доступна за посиланням: https://plusone.com.ua/research

968
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно