Креативна студія TWID отримала 2 нагороди Red Dot Award: Brands & Communication Design 2021

Українська креативна студія Twid отримала свої перші відзнаки Red Dot Design Award 2021: у категорії Brand Design & Identity. Журі одного із найпрестижніших дизайн-конкурсів світу відзначила одразу дві роботи: дизайн-систему інноваційного парку UNIT.City та візуальну ідентичність deep-tech стартапу ZibraAI, айдентика якого була створена за допомогою штучного інтелекту. Остання з робіт отримала нагороду Best of the Best і стала кращим проектом у своїй категорії.

UNIT.City недарма називається саме так. За кількістю різних проявів та інфраструктурних проектів його цілком можна порівняти з містом, тому в підході до айдентики ми орієнтувалися на вимоги, які зазвичай стоять перед дизайн-системами цілих міст. Айдентика вийшла впізнаваною, але в той же час залишила великий простір для її розвитку, тому особливо приємно було спостерігати за появою нових матеріалів онлайн і проявам айдентики на території самого UNITа.

— засновник та креативний директор студії Twid, Алекс Твіста.


Ми з колегою взяли готову модель, яка була навчена на розпізнавання коней (вони схожі на зебр і так простіше, ніж навчити мережу з нуля) і перевчили її на ідентифікацію написів ZIBRA, які ми попередньо зібрали на спеціальному сайті. На виході, із 500 скріншотів з написом ми отримали драфтові віжуали, над якими вже працювали. Система функціонувала на заданих нами параметрах, але проблему дизайну вона не вирішувала. Насправді, це був експеримент. Ми хотіли, щоб візуальна ідентичність Zibra максимально розкривала потенціал 3D-розробки в іграх завдяки AI-технологіям, що вони пропонують і нам здалося цікавим створити динамічну ідентичність таким же способом. Вибирати не доводилося, ми просто спробували і вийшло. 

— дизайнер і арт-директор студії Twid, Семен Мокров.


544
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно