«Креативна Європа» в Україні та HeForShe запрошують на онлайн-захід «Жіноче лідерство в креативних індустріях»

9 березня Національне бюро «Креативна Європа» в Україні запрошує доєднатися до онлайн-заходу «Жіноче лідерство в креативних індустріях». Подія проходить в рамках HeForShe Arts Week 2021, що проводиться організацією «ООН Жінки в Україні» вчетверте. На учасників чекає онлайн-дискусія щодо ролі жінки та жіночого лідерства у культурних та креативних індустріях та онлайн-нетворкінг для всіх, хто хоче знайти менеджера або проєкт своєї мрії.


Онлайн-дискусія «Жіноче лідерство в креативних індустріях»

Мова піде про нові прогресивні погляди на управління культурними проєктами, жіноче лідерство на керівних посадах, питання материнства та професійного розвитку, а також про те, як такі ідеї можуть отримати підтримку найбільшої програми ЄС для розвитку культурних та креативних індустрій «Креативна Європа». Учасницями дискусії будуть представниці європейських проєктів, які підтримують жінок у різних сферах культурних індустрій та отримали підтримку від програми «Креативна Європа»: 

  • Else Christensen-Redzepovic (Данія), проєктна менеджерка проєкту «Voices of Culture», який сприяє побудові діалогу між усіма стейкхолдерами сфери культури та креативності; 
  • Mia Ternström (Швеція), проєктна менеджерка проєкту «Keychange», який сприяє гендерному різноманіттю в музичній індустрії; 
  • етяна Чернецька (Україна), проєктна менеджерка Центру гендерної культури у Харкові, місією якого є промоція ідей гендерної рівності через включення та діалог культурної спільноти. 

Трансляція дискусії відбудеться 9 березня з 11:30-12:30 на фейсбук-сторінці Національного бюро «Креативна Європа» в Україні.

Matchmaking для представників українських ККІ

В продовження заходу, з 13:00 до 15:00, відбудеться закритий онлайн-нетворкінг для тих, хто працює у сфері культурних та креативних індустрій, хоче розвиватися і розвивати свої ідеї та проєкти. Під час нетворкінгу за 2 години в реальному часі у кожного учасника буде можливість презентувати ідею проєкту, знайти потенційних партнерів та однодумців, або ж знайти менеджера для проєкту чи роботу у проєкті своєї мрії. Всього для участі буде обрано 50 осіб, ґрунтуючись на їх мотивації. Подати заявку на участь можна до 1 березня. Підтвердження участі та посилання для доступу отримають лише підтверджені учасники.

«Креативна Європа» — це рамкова програма Європейського Союзу, спрямована на підтримку культурного, креативного та аудіовізуального секторів. Метою програми є розвиток сектору культурних та креативних індустрій (ККІ) в країнах Європи, посилення конкурентоспроможності європейської аудіовізуальної продукції, а також забезпечення промоції та захисту культурного та мовного розмаїття.

Рух HeForShe, започаткований «ООН Жінки» — це глобальний рух солідарності на підтримку ґендерної рівності, в якому чоловіки та хлопчики стають головними агентами змін.


Джерело: прес-реліз

666
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно