Культурний шок чи культурний виклик? — Обираєш ти!

У період із 3 по 10 червня ти можеш віддати свій голос та поширити інформацію про голосування за креативні концепції, які буде взято за основу національної промо-кампанії української культури та культурного дозвілля.

У квітні 2019 року Український культурний фонд разом з офіційним представництвом міжнародного фестивалю креативності Cannes Lions в Україні оголосили «Битву креаторів» – тендер на розробку креативної стратегії для національної промо-кампанії «Культура зближує». Проект «Битва креаторів» реалізовується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Перший етап "Битви креаторів" в самому розпалі. Учасники вже подали свої креативні концепти для онлайн-голосування. Тепер кожен може переглянути і проголосувати за найцікавіші ідеї за посиланням: https://contest.creativity.in.ua/.

10 фіналістів, які наберуть найбільшу кількість балів, зустрінуться 13 червня 2019 року на заході в Києві, щоб презентувати повні версії своїх креативних концепцій перед панеллю журі та аудиторією.

Формат "Битви креаторів" розроблено так, щоб забезпечити по-справжньому прозорий процес проведення тендерів та, водночас, залучити експертів і небайдужих представників креативних та інтелектуальних індустрій до створення якісного креативного та культурного продукту або комунікації.

Костянтин Кузнєцов, офіційний представник Cannes Lions в Україні

«Ми покладалися на власний досвід та кейси колег з індустрії, для того, щоб розробити цей досконалий формат креативного тендеру. Адже вважаємо, що коли йдеться про кампанію національного масштабу, обговорення та залученість фахової спільноти важливі на всіх етапах зародження та реалізації проекту. Тож закликаємо всіх долучитися до голосування і своїм голосом вплинути на вибір фіналістів "Битви". Спільна відповідальність в дії – одна із ключових особливостей формату» — Костянтин Кузнєцов, офіційний представник Cannes Lions в Україні.

Битва креаторів виходить на фінішну пряму. Ми з нетерпінням чекаємо на результати і закликаємо всіх, хто прагне осучаснити сприйняття української культури, долучитися до голосування. Переконана, наша співпраця з креативною спільнотою сприятиме промотуванню цінностей, які визначають українців як прогресивну націю, яка не бачить себе без мистецтва.

Юлія Федів, виконавча директорка Українського культурного фонду

У фіналі 10 команд будуть презентувати свої креативні концепти вже перед аудиторією (громадяни України, небайдужі до впровадження змін у креативному/бізнес-/громадському сегментах (відповідно до тематики тендеру) та трьома панелями суддів:

  1. Експертне журі: представники індустрії, які можуть професійно оцінити втілення завдання за брифом;
  2. Почесне журі: замовник, партнери тендеру, лідери думок у галузі, відповідній до тематики тендеру;
  3. ЗМІ: делеговані представники найвпливовіших суспільно-політичних та профільних медіа (відповідно до тематики тендеру).

Деталі конкурсу доступні за посиланням: http://creativity.in.ua/cc/

Лінк для голосування за фіналістів: https://contest.creativity.in.ua/

Інформаційна довідка:

«Битву креаторів» організовують Український культурний фонд у партнерстві з Представництвом Cannes Lions в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Український культурний фонд (УКФ) — державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості й суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно з чинним законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України.

Представництво Cannes Lions в Україні з 2006 року працює над популяризацією новітніх досягнень і найбільш значущих робіт в області креативних індустрій, а також допомагає українським компаніям достойно представлятися на міжнародній сцені в рамках фестивалю креативності Cannes Lions.

Детальніше із діяльністю Представництва можна ознайомитися на сайті creativity.in.ua.

Cannes Lions – головна подія і найбільш престижна нагорода сегменту креативних індустрій. Саме на цьому міжнародному фестивалі відзначаються проривні, нестандартні ідеї, підходи і технології, які задають тенденції в розвитку культури, бізнесу і суспільства. Нагорода фестивалю – «Оскар» в світі креативних індустрій. Фестиваль проходить з 1954 року і протягом 66 років саме тут збираються успішні бренди і найбільш креативні люди, щоб познайомитися, поділитися знаннями і продемонструвати силу і ефективність креативного підходу у всіх сферах діяльності.

Агентство США з міжнародного розвитку (англ. United States Agency for International Development, USAID). На підтримку зовнішньої політики США, Агентство США з міжнародного розвитку виконує провідну роль у здійсненні заходів з міжнародного розвитку та допомоги у надзвичайних ситуаціях на основі партнерських стосунків і надання ресурсів, які рятують людські життя, знижують рівень бідності та зміцнюють механізми демократичного врядування, допомагаючи народам світу долати гуманітарні кризи та ставати на шлях самостійного розвитку.  

982
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно