League Design Agency розробили концепт айдентики для музично-виставкової зали «Тарілка»

Креативна агенція League Design Agency розробила концепт айдентики для музично-виставкової зали «Тарілка» на Либідській в Києві.

Візуальна комунікація будується навколо плану її архітектурного відновлення, створеного групою активістів з організації Savekyivmodernism.

Логотип символізує форму будівлі — тарілку, яку округлили буквами. Лозунг — «Тримайте вуха відкритими!», як ідея про те, що людям потрібно сповільнитися і прислухатися до навколишнього світу.

Дизайнери бажали створити фірмовий стиль, що завершував би архітектурний план споруди, а візуальний стиль виділяв би Тарілку серед інших концертних залів Києва.

Ідея корпоративної графіки полягала у використанні образу та настрою морського берега. Хвиляста графіка відображає морський друк, а також вигини й барельєфи будівлі Тарілки й звукової хвилі музичного еквалайзера.

«Тарілка» — проєкт архітектора Флоріана Юр’єва, розроблений в 1970-х роках у стилі радянського модернізму. 

Після розпаду СРСР проєкт так і не закінчили. У 2017 році будівлю здали в оренду компанії-забудовнику ТРЦ Ocean Mall, яка хотіла зробити Тарілку частиною торговельного центру. 

Нещодавно експертна рада Міністерства культури та інформаційної політики України внесла Тарілку до реєстру пам’яток архітектури та монументального мистецтва. Це допоможе захистити ділянку від забудови. Відреставрована будівля може стати новим культурним простором для проведення концертів, виставок та лекцій.

Джерело: Telegraf.DesignLeague Design Agency

679
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно