Лекції та воркшопи від світових лідерів індустрії штучного інтелекту. AI HOUSE та Roosh запускають другий сезон проєкту AI for Ukraine

Найбільша AI-спільнота України AI HOUSE разом з технологічною компанією Roosh запускають новий сезон освітнього благодійного проєкту AI for Ukraine. 

AI for Ukraine. Season 2 — це серія воркшопів та лекцій від топових міжнародних експертів та експерток зі сфери штучного інтелекту на підтримку українського технологічного ком’юніті під час війни. AI HOUSE та Roosh обʼєднують світову AI-спільноту, щоб надати українським спеціалістам доступ до найактуальніших знань зі штучного інтелекту та машинного навчання та зібрати кошти на підтримку українських захисників і захисниць.

Лекції та воркшопи AI for Ukraine проходять в режимі онлайн і будуть корисні всім, хто працює з AI/ML, хоче вдосконалити або набути нові знання, та навіть тим, хто просто цікавиться сферою штучного інтелекту.

“В Україні багато талановитих AI-спеціалістів. Зараз важливо підтримувати Україну як суверенну державу та людей, які працюють у власній країні. Подібні ініціативи гарантують, що Україна й надалі залишатиметься високотехнологічною країною, що має вирішальне значення для її майбутнього”, — коментує Гаель Вороко, Research Director в Inria.

“Такі проєкти показують, що світова технологічна спільнота продовжує підтримувати Україну та бачить майбутнє у співпраці з українськими спеціалістами. AI for Ukraine Season 2 — це не просто освітня ініціатива. Це доступ до знань, інсайтів та досвіду топових світових експертів у галузі AI/ML. Пишаюсь, що завдяки нашим захисникам і захисницям ми можемо продовжувати розвивати українське AI-ком’юніті навіть у такі важкі часи“, — підкреслює Сергій Токарєв, співзасновник та партнер у Roosh.

Як взяти участь?

Доступ до лекцій та воркшопів буде відкритий для всіх. Але допомагати ЗСУ вкрай важливо, а тому кожен охочий зможе внести добровільний донат. Рекомендована сума — $10 за одне відео. Всі зібрані кошти підуть на підтримку українських захисників і захисниць до благодійної організації “Реактивна пошта”, яка з 2014 року системно допомагає українській артилерії та опікується 13 підрозділами, забезпечуючи їх запчастинами, спорядженням та іншими важливими матеріалами.

Всі охочі мають заповнити форму, після чого їм на пошту будуть приходити посилання на лекції та воркшопи й інформація про нових спікерів. Лист може загубитися у спамі, тож варто перевіряти цю папку теж.

“Перший сезон AI for Ukraine у 2022 став вагомим внеском для нашого ком’юніті, ставши каталізатором обміну інсайтами та ідеями з міжнародною спільнотою. Ми запускаємо другий сезон, щоб продовжити зміцнення звʼязків з провідними спеціалістами індустрії та приносити міжнародну експертизу в Україну“, — каже Богдан Пономар, Board Member в AI HOUSE.

Спікери AI for Ukraine. Season 2

До другого сезону проєкту доєднались визнані у світі AI/ML-дослідники. Серед спікерів AI for Ukraine. Season 2 – Лукаш Кайзер з OpenAI, Гаель Вароко з INRIA, Хасіб Кхан з Google, Софі Делі зі Stripe та Вікторія Олійник з Оксфордського Університету. Список буде поступово поповнюватись новими гучними іменами зі сфери AI.

Анонс лекцій та тем

Тема 1. Лекція на тему Deep Learning Decade and GPT-4 — 2 листопада, 19:00.

Спікер: Лукаш Кайзер, Member of Technical Staff в OpenAI. Був частиною команди Google Brain. Працював над моделями GPT4 і Codex. Раніше він став співавтором трансформерів та інших моделей нейронних послідовностей. Співавтор системи TensorFlow та має h-index 50.

(h-index — це метрика для вимірювання продуктивності та наукового впливу вчених. Базується на найбільш цитованих статтях автора та кількості цитувань статей іншими дослідниками)

На лекції Лукаша учасники/ці:

  • розглянуть дослідження, які привели до створення GPT-4 та ChatGPT;
  • обговорять еволюцію трансформерів;
  • поговорять про майбутнє AI.

Тема 2. Лекція на тему Representation learning on relational data to automate data preparation — 15 листопада о 19:00

Спікер: Гаель Вароко, Research director (DR, HDR), soda, INRIA. Співзасновник проєкту scikit-learn, однієї з найпопулярніших бібліотек машинного навчання на Python. Також Гаель — research director в Inria, Французькому національному інституті досліджень комп’ютерних наук та автоматизації. Дослідження Гаеля охоплюють основи штучного інтелекту, статистичне навчання, обробку природної мови, а також машинне навчання для психічного здоров’я, пізнання та діяльності мозку.

На лекції Гаеля учасники/ці:

  • розглянуть прогрес у вивченні репрезентацій за допомогою таблиць даних, долаючи відсутність простих закономірностей;
  • дізнаються, як спростити процес підготовки даних;
  • дізнаються, як використовувати символьне моделювання для статистичного навчання без нормалізованих сутностей;
  • розберуть, як створювати ембединги загального призначення для аналізу даних.

Тема 3. Воркшоп на тему Balancing Ethics and Creativity: Leveraging LLMs for Responsible Content Generation — 29 листопада о 19:00

Спікерка: Вікторія Олійник, Data Scientist | University of Oxford. Вікторія захоплюється відповідальним штучним інтелектом і причинно-наслідковим навчанням. Має великий досвід у створенні надійних і зрозумілих рішень ML для клієнтів у фармацевтичній, телекомунікаційній, банківській та передових галузях промисловості.

На воркшопі Вікторії учасники/ці:

  • навчаться оцінювати якість контенту, створеного LLM;
  • розберуть 3-5 технік промпт-інжинірингу, щоб уникнути створення шкідливого або оманливого контенту;
  • дізнаються про порівняння різних LLM з точки зору параметрів відповідального AI (Responsible AI).

Про перший сезон AI for Ukraine

Перший сезон AI for Ukraine пройшов минулого року, а всі попередні та нові записи лекцій доступні на сайті AI HOUSE. Тоді до нього долучилися професори Стенфордського університету, Корнелльського університету, Берклі, а також інженери та спеціалістки провідних світових IT компаній серед яких Amazon, Samsung AI, Microsoft, Hugging Face та інші. Тоді вдалося зібрати понад 320 тис. грн, які були перераховані до фонду “Повернись живим”.

***

Про AI HOUSE та Roosh

AI HOUSE — некомерційна організація, головна мета якої розбудувати найбільше та найпотужніше AI-ком’юніті в Україні задля народження нових продуктових AI-стартапів, розвитку галузі штучного інтелекту та технологічного сектору в цілому. AI HOUSE є частиною екосистеми технологічної компанії Roosh.

Roosh — одна з найпотужніших технологічних компаній України у сфері AI/ML, яка допомагає успішним технологічним підприємцям та проривним технологіям масштабуватись у світі, а саме будує, розвиває та інвестує в них. До екосистеми Roosh входять: венчурний фонд Roosh Ventures, технологічні компанії Reface та ZibraAI, проєкт з інтеграції штучного інтелекту в бізнес Gathers, венчурна студія Pawa, R&D компанія Neurons Lab та некомерційна організація з розбудови AI-комʼюніті в Україні AI HOUSE.

512
AI HOUSE
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно