Об'єднати зусилля активістів і відзначати забруднені ділянки: Let's Do It, Ukraine будуть використовувати в спільних проєктах додаток EcoHike

За 4 роки кількість побутових відходів в Україні збільшилася майже на 40%. Якщо у 2016 українці викинули 11 млн тонн, то на початку 2021 ця цифра зросла до 15 млн тонн. 94% відправилося на полігони й тільки 6% — утилізували або відправили на вторинну переробку.

При цьому з 2016 року на 48% збільшилася кількість вторинно переробленого сміття, але його частка продовжує залишатися незначною — 4,7% від усіх побутових відходів у 2020 році. Також рідше стали використовувати спалювання — таким способом у 2020 утилізували на 37% відходів менше, ніж у 2016. Це позитивно впливає на екологічну ситуацію, адже повторне використання матеріалів зменшує вуглецевий слід.

Всього в Україні понад 6 тисяч офіційних полігонів, але забруднення часто зустрічаються поза ними. У 2020 році екоактивісти прибрали понад 2100 локацій і зібрали на них 760 тонн сміття по всій Україні під час Всесвітнього дня прибирання "World Cleanup Day" від Всеукраїнського молодіжного руху "Let's Do It, Ukraine", який відбувся за підтримки EcoHike.

«З року в рік ми бачимо багато сміття. У 2020 найчастіше це були недопалки і маски на вулицях, але також залишалися гори з пляшок, обгорток та інших паковань після пікніків у парках і лісах. Такі місця відзначають в додатку EcoHike, створеному командою українських розробників GlobalLogic. Так разом ми прибираємо і допомагаємо поліпшити екологічну ситуацію», — коментує президентка «Let's Do It, Ukraine» Юлія Мархель.

Щоб допомогти зробити Україну чистішою, Всеукраїнська молодіжна організація "Let's Do It, Ukraine” об'єднує зусилля з IT-компанією GlobalLogic. У межах співпраці будуть використовувати в спільних проєктах додаток EcoHike, розробку львівських інженерів компанії. Так, застосунок допоможе об'єднати зусилля активістів і відзначати забруднені ділянки. У 2020 в EcoHike з'явилися також нові функції — можливість створювати відкриті та закриті зустрічі для прибирання і ділитися результатами в соціальних мережах.

«Додаток EcoHike вже об'єднує понад 6000 українців, які прибрали понад 5 тонн сміття. Разом з Let's Do It, Ukraine ми хочемо звернути увагу на проблему сміття і показати, що робити Україну чистішою можливо і потрібно. А технології допомагають ще більше об'єднати людей і зробити цей процес зручнішим й ефективнішим», — коментує Юрій Голованов, менеджер проєкту EcoHike.

Про EcoHike

EcoHike — внутрішній проєкт GlobalLogic, який створила і запустила львівська команда розробників у серпні 2019 року. Повністю безкоштовний застосунок дозволяє позначити на інтерактивній карті забруднену територію та об'єднати активістів для її прибирання. У 2020 році розробники представили нову функціональність. Серед оновлень: можливість ділитися мітками забруднених ділянок в соціальних мережах і створювати партнерські заходи з прибирання сміття.

Зараз додатком користуються понад 6000 активістів, а за 2 роки вони прибрали тонни сміття. Серед очищених місць парк Протасів Яр у Києві та 100 га парку "Погулянка" у Львові.

Додаток можна завантажити на Android та iOS.

Методологія

Для аналізу компанія GlobalLogic використовувала дані з відкритих джерел, такі як дані Міністерства розвитку громад і територій України, Всесвітнього фонду дикої природи, статистику додатка EcoHike і Всеукраїнського молодіжного руху "Let's Do It, Ukraine".

Про компанію

GlobalLogic — лідер у сфері послуг по розробці цифрових продуктів. Ми допомагаємо нашим клієнтам проєктувати та створювати інноваційні продукти, платформи й цифрові рішення для сучасного світу. Об'єднуючи стратегічний дизайн, комплексний інжиніринг та експертизу в різних галузях, ми допомагаємо нашим клієнтам вийти на нові рівні можливого і прискорити їх перехід до цифрового бізнесу майбутнього. У 2020 році GlobalLogic посіла перші місця в провідних рейтингах "Кращий роботодавець" в категорії IT. Серед них Randstad Employer Brand Research від Ancor, "Кращий роботодавець" від Ernst&Young, "Репутаційні активісти" від PR-Service, а також рейтинг від журналу Фокус та Forbes.

Центральний офіс GlobalLogic знаходиться в Кремнієвій долині в США, а інжинірингові та дизайн-центри розташовані по всьому світу. Ми ділимося нашої глибокою експертизою з клієнтами у сферах комунікацій, автопрому, охорони здоров'я, технологій, медіа та розваг, промисловості й напівпровідників. 

1095
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно