Lipton х Prima Maria — як український арт-бренд підкреслив природний склад нової лінійки чаю

Компанія Art Nation Agency створила для Unilever Ukraine креативну концепцію нової трав’яної лінійки Lipton Natura Botanica. Перед творчою командою агенції була задача — створити таку концепцію, яка підкреслить натуральний склад чаю без ароматизаторів, враховуючи загальне позиціювання бренду Lipton.

Історія легендарного чаю датується 1880 роком. З того часу і дотепер чай Lipton вирощують, використовуючи природні ресурси — дощ, вітер та сонячне світло. Ці явища природи та натуральні інгредієнти у складі нової лінійки Lipton Natura Botanica треба було підкреслити і при цьому залишити впізнаваним бренд чаю.

Враховуючи запит та особливості бренду Lipton, агенція Art Nation Agency запропонувала колаборацію з арт-брендом Prima Maria, що створений на основі творчості видатної художниці Марії Примаченко. 

Її роботи у стилі naïve art — це справжнє та чисте мистецтво, без зайвого прикрашання, народжене в оточенні первозданної природи. Саме у природі мисткиня черпала натхнення для своїх художніх робіт та образів. У її картинах поєднані простота, енергія природної краси та життєва сила.

“Марія Примаченко була простою людиною, яка любила природу, цінувала гармонію між людьми та природним світом. Коли наша команда працювала над креативною ідеєю для травя’ної лінійки чаю Lipton Natura Botanica, ми хотіли передати відчуття справжньої природи в одному ковтку. Цей чай натуральний, без домішок і ароматизаторів. Він справжній, як і творчість видатної художниці. Ми прагнули передати відчуття природної сили та натурального смаку.”

Альберт Саргсян, Head of Licensing компанії Art Nation Agency

Після узгодженої концепції та легенди лінійки був розроблений дизайн упаков для наступних позицій природних чаїв Lipton Natura Botanica.

Суміш плодово-трав'яна з шипшиною, яблоком та м'ятою. 
Суміш плодово-трав'яна з шипшиною, корицею, трояндою.
Зелений чай з лавандою, м’ятою, трояндою

Кожна упакова — це окремий закуток природи, де оселилися впізнавані образи, добрі звірі Марії Примаченко: лев, овечка та птахи. Щоб підкреслити смакові якості та склад кожного чаю, у дизайн були інтегровані елементи квітів, фруктів та ягід. Кожен смак — це ніжне поєднання трав та ягід, які є джерелом корисних речовин та сили.

“Ми пишаємось тим, що у нашому портфелі є бренд Prima Maria. Крім того, що арт-образи допомогли зробити акцент на природному складі чаю, вони також додали глобальному бренду Lipton локальної історії, адже для багатьох сучасних українців роботи Марії Примаченко стали символом України. Я вдячний всій креативній команді Art Nation Agency за цю роботу. Сподіваюсь, український споживач гідно оцінить нову аутентичну лінійку Lipton Natura Botanica. А ми тим часом готуємось до нових колаборацій.”

Альберт Саргсян. 

Інформаційна довідка про Art Nation Agency

В епоху економіки вражень Art Nation Agency допомагає партнерам створювати комерційно успішні продукти-блокбастери, які викликають wow-ефект у покупців.

Art Nation Agency продовжує діяльність агентства UDC, яке з 2011 року — лідер ринку ліцензування брендів. За 9 років агенція розширила експертизу і тепер надає комплексні маркетингові послуги на основі ліцензування брендів, що також відомі як "оренда брендів". Це передача прав на використання образів відомих персонажів або селебриті в дизайні, оформленні, рекламі товарів або послуг.

Зараз Art Nation Agency керує ліцензійними правами власних брендів, а також представляє в Україні міжнародні популярні бренди. Серед власних брендів у портфелі компанії: Prima Maria, GAPCHINSKA, Гусь, Козаки та інші.

Сайт компанії: artnation.agency

Інформаційна довідка про компанію Unilever Ukraine

Компанія Unilever є одним із провідних світових виробників та постачальників продуктів харчування, засобів особистої гігієни, косметичної продукції та товарів по догляду за домом. Кожного дня 2,5 мільярди споживачів використовують продукцію Unilever у понад 190 країнах світу. Кількість працівників компанії сягає 155,000, а обсяг продажів у 2019 році склав 52 млрд. євро. Більше половини підрозділів компанії оперує на розвинених ринках та на ринках, що розвиваються. Unilever володіє понад 400 брендами по всьому світу, включаючи Persil, Dove, Knorr, Domestos, Hellmann's, Lipton, Wall's, PG Tips, Ben & Jerry, Magnum та Lynx.

Портфель брендів в Україні включає всесвітньовідомі глобальні, а також локальні бренди, такі як чай Lipton, Бесіда; супи та основи для приготування страв Knorr; косметична продукція та засоби особистої гігієни: Dove, AXE, Rexona, Love Beauty & Planet, TRESemme`, Clear, Timotei, Pure Line, Бархатные ручки, Camay, Черный жемчуг,100 Рецептов красоты, Closeup, Signal, Forest Balm; засоби для догляду за домом Cif, Domestos та Glorix.

1015
Art Nation
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно