MacPaw анонсує оновлений CleanMyMac X з новим дизайном та підтримкою процесорів Apple Silicon

Українська компанія MacPaw випускає оновлення застосунку CleanMyMac X з новим дизайном та підтримкою нового процесора Apple — M1.

CleanMyMac X, програма для оптимізації роботи Mac комп'ютерів, тепер підтримуватиме процесори як від Intel, так і від Apple.

Підтримка процесорів M1 від Apple

Разом з анонсом нових процесорів у червні 2020 року на щорічній конференції для розробників WWDC Apple оголосила про вихід Developer Transition Kit (DTK), спеціального Mac mini з новим M1 чипом, який дозволяв розробляти програми під нову архітектуру до того, як комп’ютери з новими процесорами надійшли в продаж. DTK був доступний для замовлень тільки у США та деяких інших країнах. У перші кілька місяців після анонсу його було неможливо транспортувати в Україну, що ускладнювало роботу всім українським Mac-розробникам. Фізична доставка Mac-комп’ютерів з процесорами M1 стала можлива лише в листопаді 2020 року.

Коли отримали DTK, перш за все, CleanMyMac Х запустили й протестували в режимі сумісності з використанням технології Rosetta 2. Показники продуктивності та функціональності були чудовими навіть через Rosetta 2. Проте після розробки версії CleanMyMac X під M1 ми провели порівняння швидкості сканування різних модулів і виявили, що при невеликих обсягах даних швидкість сканування для різних модулів зросла на 5-15%. Окрім вищих показників швидкості, робота застосунку в native режимі дозволяє ефективніше використовувати ресурси чипа M1. У підсумку це впливає на швидкодію всієї системи, більш ефективне використання оперативної пам'яті та менше споживання заряду батареї.

Олексій Мироненко, Tech Lead продукту CleanMyMac X

CleanMyMac X отримує оновлений інтерфейс

CleanMyMac X отримує найбільше візуальне оновлення з 2018 року, коли вийшла четверта версія програми. Свіжий дизайн гармонійно поєднується зі стилем нової macOS Big Sur.

У новому дизайні, ми оновили кольорову гаму та спростили елементи інтерфейсу, щоб користувачі легко могли зосереджуватися на поточних завданнях. Прозорість скляних іконок застосунку символізує простоту та зрозумілість нашого продукту, який є безпечним і надійним у користуванні. Нові мікроанімації привертають увагу до важливого тільки у потрібний момент.

Олександр Пронський, Design Lead у CleanMyMac X

Вартість

Оновлення безкоштовне та доступне для версії CleanMyMac X на веб-сайті MacPaw та Setapp. Оновлення для CleanMyMac X на Mac App Store буде доступним пізніше.

CleanMyMac X доступний на Mac App Store, веб-сайті MacPaw і сервісі Setapp.

  • Mac App Store: річна підписка за $39.99 або одноразова покупка за $89.99. Ціни можуть відрізнятися в залежності від країни.
  • Веб-сайт MacPaw: річна підписка за $39.95 або одноразова покупка за $89.95. Ціни можуть відрізнятися в залежності від країни.
  • Setapp: місячна підписка за $9.99 в Setapp — сервісі, який надає доступ до більш ніж 200 програм для Mac.

Для CleanMyMac X в Mac App Store та на веб-сайті MacPaw доступна безкоштовна пробна версія.


Про CleanMyMac X

CleanMyMac X — застосунок для очищення та оптимізації комп'ютерів Mac. Перша версія утиліти була створена у 2008 році, а у 2018 вийшла четверта версія продукту — CleanMyMac X. У 2020 році застосунок був доданий до Mac App Store та отримав престижну нагороду iF Design Award.

Про MacPaw

MacPaw — українська компанія, яка спеціалізується на розробці популярного програмного забезпечення для macOS, iOS, Android та Windows. За 12 років на ринку команда MacPaw запустила понад 10 продуктів, серед яких: CleanMyMac X, Setapp, Gemini Photos та ClearVPN. Програми MacPaw встановлені на кожному п’ятому комп'ютері Mac у світі.



Джерело: прес-реліз.

1272
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно