Makhno та Kolorit створили авторську палітру кольорів «Ukraine. Home»

Проєкт «Ukraine. Home» — це дослідження української колористики студією дизайну Makhno та будинком фарб Kolorit, в результаті якого була створена палітра сучасних інтер’єрних фарб. До палітри увійшли 40 кольорів, що найчастіше використовувалися у побуті українців та відігравали особливу роль у творенні істинно українського дому.

Кольори в українській традиційно-побутовій культурі завжди мали сакральне значення та були важливими засобами єднання людини та природи, людини та світу. Так, наприклад, світло-коричневі відтінки позначали землю, жовті — сонце, зелені — різнотрав’я та ліси, сині — небо та воду, оранжеві — врожай та хліб. Ми дослідили традиційний колірний символізм та на його основі створили добірки тих відтінків, що найкраще зображають естетику сучасного українського дому.

Авторська палітра «Ukraine. Home» складається з восьми колірних сетів: «Світанковий», «Медовий», «Вечірній», «Терпкий», «Серпневий», «Опівнічний», «Журавлиний» та «Яблуневий». У кожному сеті — 5 відтінків, що вдало поєднуються між собою та разом формують цілісну колірну гаму простору.

Палітра була створена для того, щоб зберегти українські колірні традиції та дати їм нове життя в сучасних дизайн-проєктах. Кожна добірка відтінків — це пам’ять про своє та гордість бути його частиною. Так, обираючи колірний сет для свого проєкту, ви також обираєте українську самобутність та власну приналежність до своєї батьківщини.

Проєкт покликаний віддати данину українським традиціям і знайти необхідні точки опору для визначення українського дому. Сьогодні ця місія особливо важлива — вона прагне допомогти українцям знайти шлях додому, повернутися до свого коріння та цінностей, що зашиті в нашому коді ДНК.

«Українська палітра інтер’єрних фарб — це частина нашого великого шляху, який триватиме роки, а може й цілі життя. Шлях пошуку українського дому. Який він? Що постає у вашій уяві, коли ви чуєте “український дім”? Радянська квартира чи хата в селі? Я мрію знайти цю точку опору і дуже до неї близький, адже тепер в українського дому є свій колір», — каже Сергій Махно, головний натхненник і засновник дизайн-студії Махно.

Палітра «Ukraine. Home» створена для тонування фарб виробництва Kolorit — вони практичні та екологічні. Завдяки унікальним формулам створення, наші фарби безпечні та гіпоалергенні, не містять легколетких органічних розчинників, важких металів, фенолів, алкілфенолетоксилату й аміаку. Безпечність фарб підтверджена сертифікатами Асоціації алергологів України й Інституту екогігієни й токсикології, а натуральність — екологічним сертифікатом «Жива планета».

«Ми створюємо продукт світової якості в Україні для українців — і це особливий привід для гордості. У питаннях якості ми поводимо себе по-українськи вперто і наполегливо, саме тому наші фарби — стійкі, надійні та довговічні. Авторська палітра, що з’явилася в результаті нашої колаборації зі студією Махно, допоможе не лише спростити роботу дизайнерам, але й стати важливим колірним путівником в українські традиції для тих, хто мріє про свою рідну домівку», — наголошує Ігор Женевський, директор компанії Kolorit.

Автори

Студія Makhno — це студія українського дизайну, архітектури та кераміки, що з 2003 року створює проєкти в сучасному українському стилі, переосмислюючи давні українські традиції, культурні феномени та сили природи.

Проєкти студії відзначаються унікальним стилем та здобувають перемоги у престижних українських та міжнародних конкурсах, як-от The International Property Awards, The Architecture MasterPrize, IDA Awards, Restaurant&Bar Design.

Компанія Kolorit понад 18 років створює довговічні та безпечні фарби для дому, використовуючи найкращі матеріали та найновітніші технології. Це відповідальний український бізнес, однією із головних цінностей якого є створення продукту найвищої якості.

1327
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно