«Марафон для всіх»: як Нова пошта зібрала понад 1000 українців для участі у благодійному онлайн-забігові

1 листопада по всій Україні пройшов «Марафон для всіх» — онлайн-забіг, де кожен охочий міг подолати дистанцію за того, хто мріє про медаль марафонця, але не може бігати через вік, хворобу або інші обставини. До забігу, організованого Новою поштою і New Run, долучилися учасники з 23 областей України, а також із Німеччини, Ізраїлю і США.

«Цьогорічні бігові старти Нової пошти проходили онлайн, але це не завадило тисячам українців вийти на дистанцію і встановити рекорд на наймасовіший онлайн-забіг, — говорить співзасновниця Нової пошти, амбасадорка New Run Інна Поперешнюк. — А 1 листопада ми вже вдруге провели всеукраїнський «Марафон для всіх», і кожен охочий подолав свою дистанцію за того, хто не може бігти».

Новий «Марафон для всіх» оголосили 20 жовтня, відкривши онлайн-реєстрацію: в одній анкеті реєструвалися бігуни, а в другій — ті, хто мріє про медаль марафонця, проте не може бігати. Вже за 7 днів реєстрацію було завершено, й організатори утворили 500 пар між учасниками забігу і героями, заради яких вони біжать.

1 листопада бігуни по всій Україні вийшли на свою дистанцію. У кожного на грудях — ім’я людини, для якої здобуває медаль. Також учасники забігу знімали для своїх героїв відеозвернення і публікували їх у Facebook та Instagram з позначкою Нової пошти та хештегом #марафондлявсіх.

Незабаром кожен герой проєкту отримає свою медаль марафонця. Серед них: батько двох доньок, що реабілітується після травми хребта, хлопець-візочник, який здобуває освіту програмувальника, трирічна дівчинка, яка бореться з раком легені на IV стадії, а також сотні українців, які не можуть бігати, проте щодня долають свій життєвий марафон.

«Я пробігла 13 кілометрів, маючи бронхіальну астму. Довелося брати з собою інгалятори, терпіти біль і перемагати саму себе. Я зробила це, бо знаю, що поряд зі мною живуть люди, яким набагато гірше. Для когось велика мрія — це навіть не марафонська дистанція, а кілька кроків без палиці чи візка. Медаль за мою дистанцію отримає хлопець із травмою ніг, який не може ходити», — розповіла учасниця «Марафону для всіх» Ольга Склонна.

Учасники онлайн-забігу зробили понад 1000 публікацій у соціальних мережах. Їх можна переглянути за хештегом #марафондлявсіх.

* «Нова пошта марафон» і «Нова пошта напівмарафон» — бігові змагання, які щороку проводить Нова пошта спільно з NewRun. Їхня місія — популяризувати здоровий спосіб життя і розвивати бігову культуру. З кожним роком проєкт розширює географію і залучає до участі бігунів не лише з України, а й з-за кордону. Цього року учасники біжать у новому дистанційному форматі з урахуванням усіх вимог карантину. 

651
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно