Мінцифра готує проєкти для залучення інвестицій в Україну

Уряд презентував Економічний аудит країни Re:Think та окреслив основні вектори розвитку української економіки. Результати аудиту ляжуть в основу Національної економічної стратегії до 2030. Мінцифра готує проєкти для залучення інвестицій в Україну.

Фотографія: Офіс Президента України
Документ Re:Think — це переосмислення економічного потенціалу нашої держави. Уперше було зроблено комплексний аналіз стану країни, щоб зрозуміти — де саме та які саме були допущені помилки за ці роки.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль

До переліку основних векторів розвитку економіки України потрапили проєкти, що реалізуються спільно з Міністерством цифрової трансформації. Команда Мінцифри готує проєкти Дія City та е-Резидентство, що, за словами команди, сприятимуть збільшенню інвестиційної привабливості України, покращенню бізнес-клімату, розвитку інформаційно-комунікаційних технологій та цифрової економіки.

Загальний інвестиційний потенціал України оцінюється у 63 млрд доларів. Для залучення іноземних інвестицій, держава працюватиме над створенням привабливих правових та податкових умов для IT-компаній. Для цього Мінцифра створила проєкт Дія.City — цифрової бізнес-країни зі спеціальним правовим режимом для IT-індустрії. За підрахунками, запуск Дія.City може збільшити об'єм ринку IT до $11,8 млрд вже за 5 років.

Серед головних цілей візії — удосконалення цифрової інфраструктури, забезпечення 95% населення доступом до високошвидкісного інтернету, створення комфортних умов для ведення бізнесу в Україні, цифровізація державних послуг, підвищення базової цифрової грамотності населення, інтеграція до цифрового простору ЄС тощо.

Джерело: Міністерством цифрової трансформації України

510
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно