Мінцифра співпрацюватиме з CASES над розвитком цифрових освітніх продуктів

Міністерство цифрової трансформації України та креативна платформа CASES уклали Меморандум про співпрацю.

Метою підписання меморандуму є сприяння розвитку креативних індустрій України шляхом створення спільних проєктів та ініціатив.

Анатолій Попель, автор креативної платформи CASES і проєкту Креативна Практика, та Мстислав Банік, керівник проєкту Дія

Автор креативної платформи CASES та проєкту Креативна Практика Анатолій Попель зазначає:

Наша креативна платформа ставить за мету популяризацію та розвиток креативних індустрій України. Протягом останніх років ми запускали багато проєктів, націлених на це — конференцій, освітніх заходів тощо. Сьогодні CASES — більше ніж просто вебсайт чи онлайн-ЗМІ. Це також спільнота, до якої належить вже понад тисячу організацій та понад 15000 фахівців. Ми знаємо багато болю індустрії, розуміємо та поділяємо її численні проблеми. А ще ми маємо візію стосовно того, як можемо поліпшити економіку та екологію креативних індустрій. Мінцифри робить багато такого, що, — я впевнений, — дозволить за кілька років просунути креативні індустрії вперед завдяки автоматизації, детінізації та діджиталізації процесів. Без цього, бурхливий розвиток креативної економіки був би неможливим. А завдяки їх зусиллям він перетворюється на питання часу. Звісно, ми щасливі мати таких партнерів у нашому проєкті.

Керівник проєкту Дія Мстислав Банік підкреслив:

Державний сектор завжди був максимально відокремлений від креативної індустрії, яка зростала та розвивалась всі роки незалежності України. Якщо подивитись на державні сайти, комунікацію тощо — це зазвичай щось застаріле, громіздке й незрозуміле. Державні продукти й сервіси в плані візуалізації, комунікації та технологій — паралельний світ.

Ні для кого не таємниця, що креативний світ ніколи не прагнув наблизитись до державного сектору — ані з боку якихось проєктів, ані з боку працевлавлаштування. Але позаминулого року з’явилась Дія — проривний сучасний продукт, в якому величезне значення мають usability, user experience, звісно, user interface, людяна комунікація тощо.

Тепер держава відкрита до розуміння креативної індустрії, взаємного проникнення та спільного розвитку в цьому напрямку. Особисто я дуже задоволений, що ми починаємо співпрацю з CASES, у команди якого є бачення розвитку цілої індустрії. Тож, звісно, радий долучитись до реалізації таких амбітних планів.

Також Мінцифра та CASES домовились співпрацювати в проєктах цифрової трансформації.

1183
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно