Мінцифра з партнерами запустили мобільний застосунок «Всеукраїнська школа онлайн»

Платформа «Всеукраїнська школа онлайн» відтепер доступна у вигляді мобільного застосунку. 

Фотографія: Unsplash

«Всеукраїнська школа онлайн — це освітній продукт світового рівня, що динамічно розвивається. Буквально нещодавно ми презентували кабінет учителя на платформі. А сьогодні вже запускаємо мобільний застосунок. Популярність платформи та відгуки учнів і вчителів про високу якість уроків у Всеукраїнській школі онлайн надихають продовжувати цифровізацію української освіти», — Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

ВШО стартувала в грудні 2020 року за ініціативою Міністерства цифрової трансформації, Міністерства освіти і науки та Українського інституту розвитку освіти. За розробку застосунку відповідали головні виконавці всього проєкту — громадська спілка «Освіторія», а запущено його за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Застосунок ВШО вже доступний для операційної системи Android. Незабаром додаток вийде і для користувачів iOS.

«Створення мобільного застосунку для Всеукраїнської школи онлайн — одне з наших стратегічних завдань на цей рік із розвитку та модернізації платформи. Навчання в смартфоні та урок за одним кліком вже не фантастика — це наша нова реальність. Ми сподіваємось, що користувачі оцінять новий функціонал і застосовуватимуть його в повсякденному навчанні, одночасно підвищуючи рівень своєї цифрової компетентності», — зазначив Артур Селецький, заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Застосунок ВШО — це повноцінний інструмент для навчання з мобільних пристроїв, орієнтований перш за все на школярів. У ньому є доступ до всіх курсів і матеріалів, розміщених на платформі. Також учні можуть брати участь в обговореннях та комунікувати зі своїми однокласниками. Можливості застосунку будуть поступово розширюватися.

«Освіта має відповідати викликам та потребам часу. Понад 125 тисяч учнів, кожен шостий учитель та більше половини навчальних закладів України користуються ВШО для навчання, причому 75% заходять саме зі смартфонів. Отже, потрібно розвивати функціонал та зручність ВШО та йти туди, де є наші користувачі», — сказала Анна Сидорук, операційна директорка громадської спілки «Освіторія» та очільниця проєкту «Всеукраїнська школа онлайн».

Джерело: Міністерство цифрової трансформації України

825
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно