Міністр цифрової трансформації прогнозує зростання доходів IT-галузі до 16,5 млрд доларів до 2025 року

Завдяки Дія City доходи IT-галузі в Україні за 3-5 років можуть значно збільшитись — з 6 млрд доларів до 16,5 млрд. А кількість робочих місць після запуску Дія City збільшиться від 200 тисяч зараз до 450 тисяч вже у 2025 році. Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 11 березня на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм».

Проєкт Дія City було розроблено задля сприяння розвитку цифрової економіки України. Одна з ключових цілей Мінцифри — підвищити частку IT-індустрії у ВВП країни з 3,7-4,2% до 10%. 

Зараз ІТ-сектор органічно зростає на 20-30% щороку. Ми, як команда, яка будує цифрову державу, розуміємо, що потрібно не заважати, а допомагати розвиватися індустрії. Тому ми розробили проєкт Дія City, який створює найкращі податкові та правові умови. Проєкт розробляється в тісній співпраці з індустрією.

Михайло Федоров

Одна із головних цілей Дія City — стимулювання розвитку цифрової економіки на наступні 15 років. Сьогодні більшість ІТ-компаній працює за системою ФОПів, яка передбачає сплату податків у розмірі 5% від доходу. І замість того, щоб підвищувати податки, Мінцифра пропонує легалізувати систему, яка працює сьогодні.

Для компаній-резидентів Дія City діятиме податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) у розмірі 5%, плюс 1,5% — військовий збір. А податок на прибуток буде замінено податком на виведений капітал у розмірі 9%.

Ми будуємо цифрову державу з комфортними, безпечними та швидкими процесами. Тому нам потрібно створювати віртуальну бізнес-країну. Де можна буде зареєструватися у кілька кліків і стати резидентом Дія City — унікальної податкової та правової зони.

Михайло Федоров

Крім того, Дія City може забезпечити взаємовигідні відносини компаній та їхніх працівників через запровадження GiG-контрактів. Індустрія отримає елементи англійського права, захист прав на інтелектуальну власність, спеціальну модель оподаткування, гнучкі умови працевлаштування та іноземні венчурні інвестиції. 

Дія City стимулюватиме появу в країні компаній з доходом понад $100 млн. Це створить умови для притоку інвестицій та підвищить конкурентоспроможність українських компаній. Також відкриє нові можливості для стартапів та продуктових компаній, які зможуть будувати прозору та зрозумілу інвесторам корпоративну структуру в Україні.


Джерело: Міністерство цифрової трансформації.

810
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно