Мінкульт презентував свій новий бренд

Нова айдентика Міністерства культури та інформаційної політики України була розроблена креативною агенцією Green Penguin за підтримки USAID Transformation Communications Activity.

Мета — показати Міністерство як сучасну державну установу, яка відповідає сьогоднішнім викликам. За задумом, новий стиль бренду має представляти актуальну українську культуру — привабливу та зрозумілу для сучасних українців.

«Це не просто новий візуальний стиль. Це інструмент, за допомогою якого ми транслюватимемо меседжі та цінності МКІП. Наше міністерство відповідає за багато напрямків — культуру, креативні індустрії, туризм та інформаційну безпеку, тож важливо було розробити те візуальне відтворення, яке стане ідеальним для кожної сфери. Аби між самим наповненням і його виразом не було дисонансу. І вірю, що ми знайшли», – коментує Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За основу нового фірмового стилю Міністерства взято мінімалізм. Стиль передбачає різні варіації використання основних кольорів: як повну заливку, так і білий фон, доповнений патерном у різних співвідношеннях. Фірмові відтінки — лимонний, червоний та блакитний.

Спосіб написання літер — відсилка до давньоруської каліграфії. Це і «Слово о полку Ігоревім», і рукописи Київської Русі.

721
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно