Мінкульт створив Раду з розвитку креативної економіки

Міністерство культури й інформаційної політики України створило Раду з розвитку креативної економіки.

Фотографія: Unsplash

«Прийняття цього рішення доводить, що діалог між державою та креативним бізнесом важливий для країни. Впевнений, що запуск Ради з розвитку креативної економіки посприяє вирішенню проблемних питань і стимулює сферу. Це стосується і створення Національного офісу розвитку креативних індустрій, і моделі креативних хабів, і запуску програми народних художніх промислів тощо», — прокоментував рішення Уряду Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Рада з розвитку креативної економіки — це тимчасовий консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів. Співголовами Ради стали Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Вони мають затвердити персональний склад Ради. Передбачається, що до нього увійдуть заступники міністрів, представники профільних комітетів Верховної Ради, Офісу Президента України, центральних органів виконавчої влади, державних установ та організацій.

Серед завдань: 

  • координація дій органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадянського суспільства та бізнесу з питань розвитку креативних індустрій,
  • налагодження прямого діалогу у форматі «влада-бізнес», у тому числі на регіональному рівні, з метою залучення бізнесу та широких кіл громадськості до фахового обговорення питань розвитку креативних індустрій,
  • підготовка пропозицій та рекомендацій щодо вдосконалення законодавства, спрямованого на стимулювання розвитку креативних індустрій, впровадження механізмів підвищення конкурентоспроможності українського креативного продукту на внутрішньому та зовнішньому ринках, удосконалення механізмів захисту прав і законних інтересів бізнесу зі сфери креативних індустрій.

За словами Інтерфакс-Україна, при Мінкультури також планується створити Офіс з розвитку креативних індустрій.

«Створення та забезпечення функціонування Інституту дизайну. Серед функцій інституту — популяризація дизайну за кордоном і підтримка українських дизайнерів», — додав Олександр Ткаченко.

Джерело: Кабінет Міністрів України

554
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно