Мистецький арсенал представить стенд на Франкфуртському книжковому ярмарку

Україна є важливим фокусом на Frankfurter Buchmesse 2022, що відбудеться 19-23 жовтня у Франкфурті. Українські голоси лунатимуть на кількох сценах ярмарку — Національному стенді України, стендах Мистецького арсеналу, Pictoric та видавництва ist publishing.

Мистецький арсенал представить власний стенд (Hall 4.0 H 94) з гаслом «Arsenal of Books & Arts & Resilience». Візуальна концепція стенду відображає реальність війни, «українського мистецтва під прицілом».

На стенді Мистецького арсеналу можна буде дізнатися більше про історію інституції й Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал», переглянути видання до виставок, що відбувалися в Мистецькому арсеналі, а також побачити анімовані твори з його музейної колекції. Таким чином відвідувачі зможуть познайомитися з ключовими явищами та постатями українського мистецтва. Візуальну складову стенду створили Алла Сорочан та Костя Марценківський — команда дизайнерів Мистецького арсеналу. 

«Розповідь про українську культуру, її людей та інституції нині — мабуть, найзахопливіша історія, якою ми можемо поділитися зі світом. Як саме все це тримається нині? Який історичний досвід, які постаті, які надії, які відчуття стоять за вже знаменитою українською стійкістю просто зараз? Що про це розповідає українське мистецтво? І як це — бути під прицілом щодня? Дещо мелодраматично, але коли ж доречна мелодрама, як не в часи, коли жорна історії мелють прямо в тебе на очах? Ось про все це буде стенд Арсеналу і його програма», — зазначає Олеся Островська-Люта, генеральна директорка Мистецького арсеналу.

  • 21 жовтня о 12:00 у Frankfurt Pavillion відбудеться дискусія «Культурна політика в умовах війни».

Важливі голоси культурної сфери зберуться разом, щоб обговорити те, як знищення культурної спадщини та війна змінили порядок денний культурних інституцій.

Учасники — генеральна директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта, генеральний секретар Goethe-Institut Йоханес Еберт, директор Українського інституту Володимир Шейко та письменник Сергій Жадан.

Модераторка — культурна менеджерка Альона Каравай.

  • Книжковий Арсенал також представить музично-поетичний перформанс «Фокстроти», що стане родзинкою української програми у Франкфурті та відбудеться 21 жовтня о 18:30 у Frankfurt Pavillion.

«Фокстроти» — поп-апґрейд української поезії, експериментальний side-project Мистецького арсеналу, вперше презентований в межах проєкту про український футуризм у 2021 році. Перформанс відбудеться за участі Сергія Жадана, Люби Якимчук та Юрія Гуржи. Візуальну складову створили художниця-колажистка Гриця Ерде та медіамитець Євгеній Арлов.

Кураторка — Оксана Щур.

  • В останній день ярмарку, 23 жовтня о 14:00, у Frankfurt Studio дискусія «Протолітература: Жіночі голоси на війні» / The Protoliterary: Women’s Voices at War висвітлить масштаб впливу жінок на соціальні, політичні та культурні трансформації.

Учасниці — Євгенія Бєлорусець, українська художниця, журналістка, фотографка, перекладачка. Олександра Матвійчук, українська правозахисниця, голова правління організації «Центр громадянських свобод».

Модераторка — Олеся Островська-Люта, генеральна директорка Мистецького арсеналу.

Окрім цього, під час Франкфуртського книжкового ярмарку відбудеться Спеціальна програма для професіоналів видавничої справи з України та сусідніх країн. Програма організована Міжнародним фестивалем «Книжковий Арсенал» — щорічним проєктом Мистецького арсеналу — у співпраці з Frankfurter Buchmesse та Goethe-Institut Україна.

За участі Мистецького арсеналу під час Франкфуртського книжкового ярмарку також відбудеться низка подій. З повною програмою подій на Франкфуртському книжковому ярмарку можна буде невдовзі ознайомитися за посиланням.

527
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно