Мистецький арсенал презентував проєкт «Як це працює»

Мистецький арсенал презентує онлайн-проєкт про роль і можливості культурних інституцій в сучасному суспільстві. Основу проєкту складають 13 відеорозмов з філософами, економістами, дослідниками і сучасними художниками. Співрозмовники шукають відповідь на наступні питання:

  • Навіщо розвинені суспільства витрачають величезні ресурси на розвиток музеїв, театрів та фестивалів?
  • Що дають натомість інституції культури своїм державам? Яку роль вони виконують у розвитку громадян і посиленні спроможності спільнот?
  • Як історія визначає інституцію культури?
  • Як інституції формують та переосмислюють культурну спадщину? Як мистецький твір чи археологічна знахідка набувають статусу культурного надбання?

Першою стала розмова «Що таке добра інституція і чи можлива вона в Україні» директорки Мистецького арсеналу Олесі Островської-Лютої та філософа Володимира Єрмоленка.

«Мистецький арсенал відомий спільноті в першу чергу через наші виставки, через Книжковий Арсенал, через освітній фестиваль. Проте карантин дозволив нам стишити оберти подій і поміркувати над тим, чим є наша інституція культури. Ми проводимо ці дослідження для себе і радо знайомимо з їх результатами всіх охочих. Це чудова нагода подивитися за лаштунки найбільшої культурної інституції країни, дізнатися про таємниці її історії, про її можливості й вплив на суспільство» — говорить про проєкт Мар’ян Манько, заступник директорки з розвитку.

«Мистецький арсенал. Як це працює» є частиною проєкту інституційної підтримки, що фінансується коштом Міжнародного фонду допомоги Федерального міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина, Goethe-Institut/Goethe-Institut Ukraine та інших партнерів.

Джерело: прес-реліз

730
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно