Міжнародне бізнес-ком’юніті для жінок Wtech відкрило свій осередок у Берліні

Wtech, міжнародне неприбуткове ком’юніті для жінок у tech та онлайн-бізнесі, відкрило свій осередок у Берліні. На даний момент Wtech також функціонує у 12 містах України та Лондоні.

Із цієї нагоди команда Wtech провела івент Wtech.Opening Berlin в Le Magasin у центрі міста, на якому зібралися лідерки з IT та онлайн-бізнесу.

На події виступили Founder & CEO SLOVA Tech PR, співзасновниця Wtech Вірослава Новосильна та співзасновниця Moeco.io, кураторка Wtech у Берліні Алекса Синячова.

Вірослава розповіла учасницям про Wtech: його діяльність, цілі, місію та плани. Алекса виступила з темою «Як це — бути засновницею стартапу» та поділилася власними секретами, як створити успішний стартап і зберігати баланс між роботою та особистим життям. Після виступів на учасниць чекав welcome drink та корисний нетворкінг.

Вірослава Новосильна, співзасновниця Wtech, засновниця та СЕО SLOVA Tech PR

«Уже майже 3 роки ми об’єднуємо та підтримуємо жінок з IT та онлайн-бізнесу в Україні та Великобританії в сильному крутому ком’юніті. І тепер настав час розширити горизонти й відкрити Wtech для Європи. Відкриття Wtech у Берліні — найдовгоочікуваніша подія цього року для мене, адже через локдаун ми кілька разів його переносили. Мене дуже надихає, що багато жінок пропонують свою підтримку, експертизу для розвитку ком’юніті Wtech у Німеччині, до нас проактивно звертаються потенційні партнери. Ми отримали безліч відгуків, і це тільки початок», — ділиться враженнями Вірослава Новосильна, співзасновниця Wtech, засновниця та СЕО SLOVA Tech PR.

Співзасновниця Wtech і керівна партнерка TA Ventures Вікторія Тігіпко також поділилася своїми думками про відкриття Wtech Berlin:

«Берлін невипадково став першим містом Європи, де відкривається Wtech. Тут величезні перспективи, адже сьогодні це місто — “мекка стартапів”: тільки за останні три роки тут з'явилися десятки перспективних стартапів, і це попри пандемію. З іншого боку, за статистикою менше 17% жінок у Німеччині працюють у технологічній сфері. А також жінки в цій країні отримують значно нижчу зарплатню, ніж чоловіки, різниця сягає 19% і вище. До речі, цей показник pay gap суттєво вищий за загальну різницю в Європі — 15%. Я впевнена, що завдяки Wtech у Берліні жінки зі сфер tech і digital стануть більш упевненими і досягатимуть великих результатів у кар’єрі».

Міжнародна команда Wtech уже активно планує події та активності для учасниць. Діляться, що на даний момент головна мета ком’юніті в Берліні — побудувати саме ком’юніті, об’єднати лідерок з ІТ та digital і розповісти про цю ініціативу в Німеччині.

«Ком’юніті Wtech мені дуже близьке, тому що це об’єднання лідерок з активною життєвою позицією й сміливими цілями. Завдяки взаємопідтримці та менторству в ком’юніті ми зростаємо в кар’єрі, бізнесі та особистісно. Я родом із Одеси, і свого часу я побувала на відкритті Wtech у цьому місті. Тоді зрозуміла, що хочу очолити Wtech у Берліні. У нас грандіозні плани: об’єднувати сильне ком’юніті, робити більше digital-івентів для міжнародного обміну експертизою, організовувати спільні case studies», — поділилася Алекса Синячова, кураторка Wtech Berlin та співзасновниця Moeco.io.

Уже відомо, що наразі команда в Берліні планує більше сфокусуватися на онлайн-івентах, щоб об’єднувати учасниць із України, Великобританії та Німеччини.

Також у Берліні будуть проводитися офлайн-події класичних форматів Wtech: Wtech.Break & Dinner, Wtech.Meetup, Wtech.Party, які стали улюбленими для учасниць ком’юніті в Україні та Лондоні. Окрім них, команда вже планує концепції спеціальних нових івент-форматів та неформальних інтерактивів.

Крім того, фаундерки та команда наразі проводять активний відбір партнерів для програми Wtech & Friends, едвайзерів та амбасадорів до ком’юніті в Берліні.

Партнером welcome drink для заходу став бренд ROY Kombucha.

582
WTECH
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно