Міжнародний кінофестиваль Східної України Kharkiv MeetDocs пройде з 26 вересня по 2 жовтня

Кінофестиваль Kharkiv MeetDocs цього року відбудеться з 26 вересня по 2 жовтня в змішаному онлайн та офлайн форматі. Головна мета фестивалю — популяризація українського документального та ігрового кіно, розширення меж українського кіноглядача та культурний розвиток Східної України.

Цьогорічний візуальний стиль фестивалю присвячений 30-тій річниці незалежності України та виконаний у синьо-жовтих кольорах. Постер традиційно прикрашає одна з найвідоміших будівель Харкова — Де́ржпро́м або Буди́нок Держа́вної промисло́вості, перший радянський 13-поверховий хмарочос, одна з трьох харківських висоток, збудована впродовж 1925—1928 років, та будівля, що вважається одним зі світових шедеврів конструктивізму разом з будівлями Баухаус у Німеччині та Де Стейл у Нідерландах.

Конкурсна програма фестивалю цього року складатиметься з міжнародного та національного конкурсу повного неігрового кіно, та конкурсу незалежного українського короткометражного кіно Meet Бардак.

Національний конкурс проходитиме другий рік поспіль, членами журі виступлять міжнародні експерти. В міжнародному конкурсі найкращий фільм будуть обирати глядачі шляхом голосування на сайті. Обидва конкурси транслюватимуться на сайті фестивалю для глядачів з усіх куточків України. В онлайні також пройде конкурс короткометражного кіно Meet Бардак.

Цього року в межах фестивалю вперше відбудеться конкурс неігрового кіно “Україна очима світу”. Є чимало фільмів, які іноземні творці зняли про Україну, і шість найважливіших з них ми покажемо глядачам нашого фестивалю. Наша мета – розширювати межі сприйняття світу нашого глядача, і іноді цікаво подивитись, як саме нашу країну бачить світ навколо.

Директорка фестивалю Євгенія Крігсхайм.

Окрім конкурсних програм, на гостей фестивалю чекатимуть насичені позаконкурсні програми: повнометражні документальні фільми Meet Docs та повнометражні художні фільми Meet Non Docs, в основі яких реальні історії. Фільми від майстрів української документалістики Meet Retrospective, які можна буде переглянути на телевізійному харківському телеканалі Simon. Індустріальна секція Meet Film Industry пройде у змішаному онлайн та офлайн форматах, та складатиметься з воркшопів, майстер-класів, дискусій та творчих зустрічей з українськими та міжнародними професіоналами кіноіндустрії.

Церемонія відкриття фестивалю пройде 26 вересня, а церемонія нагородження переможців фестивалю 2021 року — 2 жовтня. Урочисті події відбудуться у Харкові в офлайн форматі.

Фестиваль Kharkiv MeetDocs 2021 проходитиме за підтримки Auswärtiges Amt (Федеративне міністерство іноземних справ Німеччини).

Організатори фестивалю: Media Frontline e.V., ГО «Тинк Тенк Юкрейн».

Партнери фестивалю: ПотомуЧто, The Thursday Company GmbH.

Медіапартнери фестивалю: видання «Новое время», видання Kinowar, видання Detector.Media, видання «Тиждень», телеканал Simon, медіагрупа «Об’єктив».

1033
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно