МОЗ, Каменських, Осадча, Kazka, Gulliver: у Всесвітній день серця «Твоя опора» та Trembita PR об’єднали людей заради порятунку дитячих сердець

29 вересня світ відзначає Всесвітній день серця, щоб привернути увагу до хвороб серця та їх профілактики, адже саме через серцеві захворювання щороку помирає кожна 10-та людина у світі.

В Україні ж, традиційно, в День серця інформаційну кампанію ініціюють благодійний фонд «Твоя опора» разом із комунікаційною агенцією Trembita PR.

Цього року, зважаючи на війну, організатори обрали фокус на комунікації в соцмережах та DOOH (Digital Out-of-Home).

Так, у соцмережах вони провели флешмоб «Переодягнись у червоне — підтримай дітей з вродженими вадами серця». Його підтримали українські селебріті, блогери, міжнарожні та українські компанії, лікарі інституту ім. Амосова та МОЗ.

«Понад 40 важливих для нас людей, організацій та компаній, який мають значну аудиторію та вагомий вплив переодяглись цього дня в червоне і закликали підтримати проєкт фонду «Велике маленьке серце». Цього року до нас приєднались МОЗ разом із міністром, а також зірки та лідери думок як Настя Каменських, Катерина Осадча, Kazka, Надія Матвеєва, Вікторія Кагаловська, Катерина Соляр, Юлія Бевзенко, Єлизавета Ястремська та інші. Завдяки їм ми отримали більш, як 7 млн потенційого охоплення. І ми їм щиро вдячні», — говорить Дар’я Сухенко, співзасновніця та креативна директорка Trembita PR.

Також до кампанії долучились абсолютно безкоштовно 4 ТРЦ Києва: Gulliver, Avenir Plaza, Smart Plaza, Gorodok Gallery, мережі АЗК WOG та Socar, які розмістили анімаційне сторітелінг відео від Videomatica Academy на своїх цифрових екранах. 

«Дорослі — самостійно відповідають за своє здоров’я. А що робити дитині, яка народжується з вадою серця? Тільки відповідальність батьків, вчасна діагностика та негайна операція можуть врятувати дитину з ВВС. Так, в Україні щороку народжується близько 4500 дітей з вадами серця, 99% з них можна вилікувати, навіть під час війни. Про вроджені хвороби серця у дітей та про можливість їм допомогти ми говоримо увесь час. У Всесвітній день серця ми закликали всіх переодягатись у червоне і говорити про ВВС у соцмережах та з цифрових екранів, аби привернути увагу до проблеми і вчасної діагностики стану серця дитини. Дякуємо всім партнерам, які доєднались до цієї важливої місії», — говорить Валерія Татарчук, засновниця Благодійного Фонду «Твоя опора» та зокрема проєкту фонду «Велике маленьке серце», який націлений на допомогу дітям з вадами серця.

Крім відео та флешмобу організатори також запустили тематичний стікерпак та експлейнери для ЗМІ про проблематику та профілактику вроджених вад серця у дітей разом з Інститутом Амосова. 

Капанія до Всесвітнього дня серця отримала понад 10 млн потенційного охоплення з нульовим бюджетом, а кількість донатів за період її проведення збільшилось у 32 рази.

Благодійний Фонд «Твоя опора» — єдина організація в Україні, що входить до Всесвітньої федерації серця — у 2021 році започаткував проєкт допомоги дітям з вродженими вадами серця — «Велике маленьке серце». На сьогодні завдяки адресній допомозі, допомозі медикаментами, розхідними матеріалами, медичним устаткуванням для операційних та відділень інтенсивної терапії вдалось врятувати 780 дітей. Загальна сума допомоги фонду у напрямку вроджених вад серця склала понад 46 млн грн. 

589
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно