На Burning Man презентували віртуальну скульптуру з України

У цьому році фестиваль сучасного мистецтва Burning Man, як і багато інших заходів, вперше проходить онлайн. Українці також представили на цьогорічному фесті свій арт.

У рамках Burning Man 2020 на новому форматі артисти і художники презентували свої арт-скульптури й арткари на декількох онлайн-платформах, у мережі проходили лекції, концерти та вечірки.

Нова робота українського медіа-артиста Валерія Коршунова — скульптура ARTEFACT: PROMETHEUS — з'явилася на віртуальній Плаї Burning Man 2020. Вона має відсилання до муралу на ЧАЕС «Погляд в Майбутнє», що зображує руку Прометея, яка принесла людям вогонь.

Коли в минулому році ми представили перший арт-проект з доповненою реальністю, мало хто ставився до такого формату серйозно, тому що Бйорн це про оффлайн. Але ситуація змінилася, і сьогодні бйорн-ком'юніті створило ідеальне віртуальне середовище для спілкування, яке передає його «вайб», атмосферу, почуття і генерує новий унікальний досвід.

Валерій Коршунов, автор проєкту ARTEFACT

Презентація українського проєкту була в основній програмі Burning Man, тому на неї зібралися гості з усього світу. Щоб потрапити на захід, потрібно було завантажити додаток і створити свій віртуальний аватар.

Джерело: НВ Style

701
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно