На MEGOGO з’явився перший дитячий подкаст власного виробництва

На медіасервісі MEGOGO з’явився перший дитячий подкаст власного виробництва «У міста є я». Проєкт не лише орієнтований на дитячу аудиторію, а й створений за участі дітей. У подкасті взяли участь 16 школярів від 6 до 11 років.

Подкаст створено за мотивами однойменної книжки телеведучої та громадської діячки Ірини Озимок. Його можна використовувати як для розваги, так і для навчання. Рекомендовано до прослуховування дітьми разом із батьками або учителями.

«У міста є я» — це 7 епізодів, у яких діти разом із ведучою подкасту Іриною Озимок відповідають на запитання, пов'язані з життям міста та його мешканців. Юних героїв запрошували із Києва, Київської області та Львова.

«Ми працюємо над тим, аби створювати аудіоконтент для всіх користувачів медіасервісу MEGOGO. Значна частина – батьки, які постійно шукають контент для своїх дітей. Тому команда MEGOGO Audio створила перший дитячий подкаст «У міста є я». Цей проєкт – мікс освітнього та розважального контенту у зручному форматі аудіо. Подкаст стане хорошим варіантом для спільного прослуховування та обговорення по дорозі в школу чи садок. Вірю, що його можна слухати під час уроків чи позакласних годин й обговорювати з учителями. Цей подкаст — це спроба дати не лише корисну інформацію про те, як функціонує місто, а й почути думки дітей про це», — каже менеджерка проєкту MEGOGO Audio Катерина Котвіцька.

Теми епізодів можуть бути корисні учням початкових класів. Слухаючи подкаст під час уроків, школярі зможуть разом знайти відповіді на важливі запитання: хто такий мер і що входить в його обов'язки, для чого існують комунальні служби та ОСББ, як сміттєзвалища впливають на місто тощо.

«Ми прагнули зрозуміти, що діти знають про місто, як вони його бачать, і як хотіли б змінити. Насправді ми дуже часто говоримо на такі теми з дорослими і, здається, що тільки у дорослих є певні потреби. Але насправді у дітей вони теж є, інколи навіть більші. Їхнє бачення доволі свідоме і зріле, тому це також можливість показати дорослим, що потрібно змінювати у містах, аби усім його жителям було зручно», — зазначає ведуча подкасту Ірина Озимок.

Прослухати подкаст безкоштовно можна у мобільному додатку MEGOGO в розділі «Аудіо» на смартфонах на базі iOS та Android та в автомобілях з аудіосистемами Android Auto та Apple CarPlay.

552
MEGOGO
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно