На «Спільнокошті» збирають 250 тис. грн на створення онлайн-курсу про традиції українців

Музей Івана Гончара, благодійний фонд «Коло» та студія онлайн-освіти EdEra знімуть онлайн-курс із традиційної української культури «Знай свою Україну». Наразі вони збирають на це кошти на платформі «Спільнокошт» — за три місяці планують зібрати 250 000 грн.

За меценатської підтримки Надії Ратке вже знято серію відео, що мають сприяти пожвавленню інтересу до майбутнього онлайн-курсу та залучити якнайбільше людей до краудфандингу на «Спільнокошті». 

Курс «Знай свою Україну» розповідатиме про традиційні обряди, страви, одяг, народне мистецтво, а також про символи, причини та значення традицій у повсякденному житті українців. Він складатиметься з чотирьох модулів, що відповідають чотирьом порам року і календарним святковим циклам: Різдвяний, Великодній, Івана Купала та Покрови.

Автори хочуть, щоб курс вивчали вдома, індивідуально або у родині, а також в школах — на уроках з історії, літератури, музики та мистецтва.

Як зазначила співініціаторка проєкту Мирослава Вертюк, на ідею онлайн-курсу про традиції українців вплинули дві речі: «Перше — власний досвід і мої пережиття, отримані в дитинстві, друге — моя особиста риса: все цінне, що я знаю, хочу ним ділитися. Багато моїх друзів поруч зі мною почали цікавитись традиційною культурою. Традиція і життя в традиції дає мені відчуття щастя, в ній почуваю себе дуже гармонійно і цілісно. Мені важливо передавати це саме дітям, бо в ранньому віці такі знання залягають досить глибоко, формують світогляд і культурну матрицю особистості».


Джерело: Na chasi.

431
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно