Вхід вільний: на виставці «Чорнобиль. Подорож» відбудеться показ фільму «Ядерні відходи» з Андрієм Алферовим

У середу, 26 травня, о 19:00 на мультимедійній виставці «Чорнобиль. Подорож» у київському експоцентрі ВДНГ відбудеться показ короткометражного фільму «Ядерні відходи». Його проведе український кінокритик Андрій Алферов, а після перегляду відбудеться відеоконференція з режисером стрічки Мирославом Слабошпицьким. Вхід на показ та виставку вільний за попередньою реєстрацією.

«Ядерні відходи» — це 24-хвилинна камерна історія про чоловіка й жінку, які працюють у зоні відчуження. Він — водій вантажівки на заводі утилізації ядерних відходів у чорнобильській зоні. Вона працює там само в пральні. Їхні життя й робота підпорядковані одному ритму й розписані за годинами. Але що приводить у рух механізм їхніх буднів? Дізнайтеся на кінопоказі 26 травня.

Робота українського режисера Мирослава Слабошпицького була номінована на Премію Європейської кіноакадемії (EFA) у категорії найкращий короткометражний фільм 2013 року. Це перша в історії українського кінематографа стрічка, номінована на цю нагороду з моменту створення академії в 1988 році.

Фільм «Ядерні відходи» відкриває серію кінопоказів на мультимедійній виставці «Чорнобиль. Подорож». Слідкувати за розкладом показів можна на Instagram-сторінці chornobyl.journey. Виставка працює з дотриманням усіх карантинних вимог: температурного скринінгу, маскового режиму та обмеження кількості відвідувачів.

Виставка «Чорнобиль. Подорож» створена за ініціативи Офісу Президента України Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України разом із ДАЗВ за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

795
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно