Нафтогаз переводить усіх співробітників на хмарне сучасне робоче місце

Нафтогаз розпочав впровадження хмарного комплексу програм Microsoft 365 для співробітників Групи. У НАК «Нафтогаз України», Naftogaz Digital Technologies вже впроваджений комплекс програм Microsoft 365 для всіх співробітників. У планах — розширення на всю Групу.

Головна мета інтеграції — забезпечення співробітників сучасними робочими місцями для підвищення ефективності персоналу та автоматизації взаємодії підрозділів. Хмарні сервіси підвищують рівень кібербезпеки та сприяють цифровій трансформації всього підприємства.

Сучасні робочі місця — це набагато більше, ніж комфортне крісло в офісі, обладнане всією необхідною технікою. Сучасне робоче місце сьогодні — це інструментарій для співробітників, який дозволяє безпечно і якісно виконувати роботу з будь-якого місця на будь-якому з доступних пристроїв без втрати ефективності та комунікації з колегами. Карантинні заходи та процес глобальної цифрової трансформації, який паралельно набирає обертів, заохочує компанії усвідомити потребу до адаптації в умовах мінливого сучасного ринку.

Microsoft 365 — інтегрована хмарна платформа, що об’єднує кращі в галузі програми для продуктивної роботи, наприклад Microsoft Teams, Word, Excel і PowerPoint, розумні хмарні служби та функції кіберзахисту світового рівня. Дотримуючись стратегії розвитку зручного сервісу, Нафтогаз оцінює поточну необхідність в максимально продуктивній співпраці команд, прискоренні і спрощенні робочих процесів за допомогою ШІ, підвищенні рівня безпеки даних, навчанні співробітників та адаптації робочих місць. Це призвело до рішення інтегрувати в робочі процеси компанії хмарний комплекс програм Microsoft 365.

Станом на грудень 2020 року всі співробітники НАК «Нафтогаз України» активно застосовують хмарні інструменти для роботи. Першим етапом трансформації процесів став перехід у хмару і, разом з тим, обмін та доступ до документів з віддалених робочих місць. Другий етап розпочався із запуску сервісу для внутрішньої комунікації Microsoft Teams, який «оцифровує» корпоративну структуру компанії, ділить колективи на робочі команди та надає простір для колективного спілкування, разом з інструментами для відеозв'язку і планування.

Паралельно впровадженню нових інструментів, керівництво НАК «Нафтогаз України» організувало навчання персоналу можливостям штучного інтелекту, представленим в Microsoft 365. Навчання співробітників призначене значно прискорити процес цифрової трансформації, який необхідний для розумного, продуктивного і ефективного ведення бізнесу.

Постійний моніторинг безпеки всіх пристроїв компанії та контроль даних забезпечує комплекс Microsoft Security, інноваційні хмарні сервіси корпоративного класу, що володіють унікальними можливостями забезпечення безпеки.

З огляду на наявний досвід співпраці Microsoft зі світовими лідерами нафтогазової промисловості, ми вирішили приступити до впровадження кращих практик у сфері ІТ й автоматизації процесів. Впровадження комплексу Microsoft 365 стало ще одним кроком в цифровій трансформації та повної автоматизації бізнес-процесів всіх дивізіонів Групи. Наші співробітники ефективніше обмінюються інформацією, завдяки чому підвищується якість прийняття рішень.

CIO НАК «Нафтогаз України», CEO Naftogaz Digital Technologies Марина Квашніна

Нагадаємо, що в грудні минулого року НАК «Нафтогаз України» і Microsoft підписали "Меморандум про співпрацю" з метою впровадження інформаційних технологій та хмарних сервісів для цифрової трансформації ІТ-функцій компанії.

592
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно