Найкращі українські розробники технологій для онлайн-кінотеатру поїдуть до Кремнієвої долини

29 листопада судді найбільшого в Європі IT-чемпіонату DEV Challenge визначили переможців у напрямі Cinema Tech, які поїдуть на навчання до Кремнієвої долини. Ця категорія була створена для розвитку технологій стрімінгових платформ за ініціативи національного онлайн-кінотеатру SWEET.TV та підтримки Міністерства цифрової трансформації України. 

Одна з головних цілей напряму — створення рішень, які допоможуть популяризувати український та україномовний контент. Саме його шукають 63% українців згідно з дослідженнями компанії.

DEV Challenge — найбільший в Європі IT-чемпіонат, який проводить компанія з впровадження інновацій We_Challenge. Сімнадцятий турнір тривав два з половиною місяці та проходив у три етапи. Фінал відбувся 28 та 29 листопада.

Цього разу в рамках DEV Challenge з’явився новий напрям з розвитку технологій Cinema Tech для стрімінгових платформ. Ініціатором впровадження нової категорії змагань став національний онлайн-кінотеатр SWEET.TV. Його мета — розробка нових IT-рішень для популяризації українського та україномовного контенту.

«Оскільки зараз українцям доводиться обмежувати перебування у громадських місцях, виник бум попиту на якісний онлайн-контент. Нова дійсність потребує технологій, які допоможуть поєднати віртуальні розваги з реальністю. За даними наших досліджень, 63% українців шукають україномовний та український контент. Також ми дізналися, що 58% українців хочуть дивитися цей контент на українських онлайн-платформах. Тож, ми ініціювали напрям CinemaTech, інвестуємо в IT-індустрію та фокусуємося на її розвитку. Таким чином SWEET.TV об’єднує співпрацю з IT-сферою зі створенням якісного українського контенту, щоб давати людям те, що їм потрібно», — говорить Олександр Резунов, директор національного онлайн-кінотеатру SWEET.TV.

Переможці напряму Cinema Tech отримають поїздку у Кремнієву долину від компанії SWEET.TV. Організацію та візову підтримку бере на себе компанія We_Challenge. Протягом семи днів українські розробники відвідають лекції в університетах Berkeley та Stanford і зустрінуться зі своїми колегами, які працюють в офісах Facebook, Google, Amazon, Twitter та нових топових стартапах.

Розробниками, які поїдуть до Кремнієвої долини стали:

  • Дар’я Поліщук, яка перемогла у номінації Product Design (UX). Вона запропонувала рішення, яке допомагає глядачеві більш цікаво проводити час на стрімінговій платформі за допомогою додавання соціальної складової.
  • Дмитро Бойчук, який зайняв перше місце у номінації App design (UI) в категорії hard. Він створив найкраще рішення нового візуального стилю для мобільного додатку онлайн-кінотеатру, яке буде зручним для перегляду контенту як на Smart TV, так і прямо на телефоні.

Загалом, у IT-чемпіонаті взяло участь більш ніж 1000 спеціалістів з 11 країн та 89 населених пунктів. До фіналу потрапило біля 150 учасників.

За гендерним складом серед учасників було 31% жінок і 69% — чоловіків. І що цікаво, багато жінок на цьому чемпіонаті перемогли у різних категоріях. Наприклад, всі три призових місця в номінації Product Design (UX) зайняли дівчата.

Євгенія Беспалова, співзасновник і стратег компанії з впровадження інновацій We_Challenge

Судді чемпіонату, серед яких багато спеціалістів, що працюють в топових українських і світових компаніях (Facebook, Tinder, Grammarly та ін.), зазначили, що українські розробники запропонували багато цікавих професійних рішень, які допоможуть покращити роботу онлайн-кінотеатру.

«Як заступник міністра цифрової трансформації хочу сказати, що ми у Мінцифрі розуміємо, наскільки зараз важливо підтримувати креативну індустрію та IT. Зокрема, цього разу за підтримки нашого міністерства вперше в Україні пройшли змагання в категорії Cinema Tech. — зазначив Олександр Борняков, заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT. — Вони показали, що ми маємо величезний потенціал для розвитку власної стріміногової платформи високого рівня, яка дозволить українським глядачам стати постійними поціновувачами якісного національного контенту. Вітаю переможців та бажаю успіхів у реалізації своїх проєктів».

Нагадаємо, що національний онлайн-кінотеатр SWEET.TV ініціював проведення серії IT-заходів для розробки нових рішень, які популяризують національний контент: кіно, ТБ-програми, серіали, дубляж. 

Джерело: прес-реліз

446
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно