«Найважчий забіг»: у Києві ветеран АТО пробіг дистанцію у військовій амуніції вагою понад 30 кілограмів

3 жовтня на заході «Нова пошта напівмарафон. Київ» з’явився неочікуваний учасник — бігун у військовому спорядженні. Забіг Нової пошти, що подолав ветеран російсько-української війни Леонід Остальцев, присвятили українським військовим, які вже 7 років щодня долають «марафони» на фронті.

«У 2014—2015 роках я служив на Донбасі як піхотинець. Щодня з побратимами ми долали відстані й виконували бойові завдання, не знаючи, що нас чекає попереду. Комплектація бійця доволі важка: це і бронежилет, і зброя, і боєприпаси. Загалом вага може перевищувати 30 кілограмів, — ділиться спогадами Леонід Остальцев. — „Найважчий забіг“, який я подолав, безумовно, не зрівняється з випробуваннями на війні. Але для нас це спосіб нагадати про хлопців та дівчат, що нині на фронті роблять усе, щоб мирні забіги могли проводити в Києві та інших вільних містах України».

Герой «Найважчого забігу» Леонід Остальцев пішов добровольцем у регулярну армію 2014-го, одразу після вторгнення російських військ. Служив у складі 30-ї бригади, у першому батальйоні. Після повернення з фронту створив бізнес, у який працевлаштовує ветеранів і допомагає їм адаптуватися до цивільного життя.

Забіг довжиною 10 кілометрів Леонід присвятив своєму загиблому другові Олексію Буслаєву, кулеметнику 30-ї окремої механізованої бригади, що загинув 6 лютого 2015 року поблизу Дебальцевого.

Нова пошта від початку конфлікту на Сході висловлює активну соціальну позицію: компанія започаткувала соціальний проєкт «Гуманітарна пошта України», у межах якого безкоштовно доставляє на Схід вантажі від волонтерських організацій, запустила програму реабілітації українських військових, облаштувала КПП у місті Щастя Луганської області.

«Забіги Нової пошти збирають десятки тисяч людей і мають потужне висвітлення з боку медіа. Водночас новини про фронт дедалі рідше обговорюють, бо щороку ми все більше звикаємо до війни, — розповідає директорка з управління репутацією та маркетингом Нової пошти Олена Плахова. — Для нас „Найважчий забіг“ — це можливість привернути увагу до тих, кому ми завдячуємо можливістю проводити забіги. Спосіб сказати українським військовим „Дякуємо, ми все бачимо й дуже цінуємо!“ і долучити до цієї хвилі подяки всю Україну. А вже з наступного понеділка, 11 жовтня, у відділках Нової пошти ви зможете підписати листівку зі словами вдячності й підтримки для українських військових, і їх надішлють на фронт».

549
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно