Напередодні Дня Землі Google поділився новою колекцією художніх кліматичних експериментів

Чого медузи можуть навчити нас про кліматичні зміни, що відбувається з утилізованим пластиком і які види живих організмів зникнуть через підвищення температури? Напередодні Дня Землі Google ділиться новою колекцією кліматичних експериментів, створених художниками Джорджією Лупі, Фелісіті Гаммонд, Крістіною Тарквіні та Сей Мін. Вони запрошують розглянути творчі візуалізації даних та дізнатись про виклики, з якими стикається клімат.

Ці експерименти — частина проєкту Heartbeat of the Earth («Серцебиття Землі»), що був запущений рік тому рамковою конвенцією ООН про зміну клімату (UNFCCC) у співпраці з Google Arts & Culture.

Plastic Air — Що відбувається з пластиком, коли ми утилізуємо його?

g.co/plasticair

Пластик розкладається на дедалі менші шматочки, так звані мікропластиками. Потім вони потрапляють у повітря, яким ми дихаємо. Інформаційний дизайнер Джорджія Лупі (Pentagram) та її команда візуалізують ці частинки та пропонують вам лінзу, через яку можна «бачити» та досліджувати пластикові частинки, які постійно присутні в атмосфері навколо вас. Дослідіть вплив «Пластикового повітря» на навколишнє середовище та наше власне здоров'я.

Medusae: Чого нас можуть навчити медузи про кліматичні зміни?

g.co/medusae

Художник цифрових візуальних мистецтв Крістіна Тарквіні використовує візуалізацію точкових хмар, щоб перенести вас у Середземне море. Дізнайтеся, чому медузи процвітають; а їхнє збільшення популяції може розповісти нам про наш клімат, що змінюється.

Impact Filter: Які види живих організмів зникнуть по мірі підняття рівня моря?

g.co/impactfilter

Художниця Сей Мін створила інерційний фільтр, щоб ви могли дослідити та дізнатись, що ми можемо втратити через підвищення температури. Сей Мін навчила модель машинного навчання на тисячах зображень Пошуку Google, групуючи їх за типами видів тварин. Підвищуючи температуру, ви зможете виявити, що відбувається з 62 різними видами тварин — і виявити нові види антропоцену, або сміття, яке ми залишаємо.

The Lagoon — вигадане прибережне місто

g.co/thelagoon

У цьому 8-хвилинному відеоколажі художниця Фелісіті Гаммонд зображує уявне прибережне місто, яке повільно занурюється у воду протягом 80 років. Ландшафт, створений із приблизно 50 фотографій місць у всьому світі, яким найбільше загрожує затоплення через кліматичні зміни, стирається водою аж до повного занурення.


Ці художні проєкти перекладають складні дані про кліматичні науки та дозволяють нам відчувати складні дані за допомогою органів чуття. Проєкти будуть демонструватися на заходах ООН зі зміни клімату протягом року та додадуть нового виміру досвіду конференції.


Джерело: Google.

724
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно