«Навчай для України» та SoftServe працюватимуть над покращенням освітніх можливостей для школярів у маленьких населених пунктах України

Громадська організація «Навчай для України» та найбільша українська ІТ-компанія SoftServe оголосили про партнерство. Сторони об’єднують зусилля у роботі над покращенням освітніх можливостей і професійних перспектив для дітей у маленьких населених пунктах України.

Метою партнерства є створення шкільного середовища, де кожна дитина має можливість розкрити власний потенціал за допомогою якісної освіти, незважаючи на свій соціально-економічний статус чи місце проживання. Зокрема, SoftServe підтримуватиме Покровську та Юр’ївську загальноосвітні школи І-ІІІ ступеня Дніпровської області, де разом навчається понад 500 дітей, і де вчителюватимуть учасники “Навчай для України”.

«Ми в Навчай для України прагнемо створити рух лідерів, щоб спільними зусиллями працювати над вирішенням проблеми освітньої нерівності в Україні. – Говорить очільниця програми Оксана Матіяш. - Завдяки підтримці таких партнерів-однодумців, як SoftServe, у нас є можливість залучати талановиту проактивну молодь до вчителювання у малих громадах, щоб підвищувати успішність дітей, стимулювати соціальну мобільність та розвивати лідерів як в освіті, так і в інших сферах суспільного життя».

Залучення SoftServe передбачає підтримку стипендіями молодих викладачів математики та інформатики у цих школах. Окрім фінансової допомоги, SoftServe спільно з «Навчай для України» працюватиме над підвищенням комп’ютеризації шкіл у маленьких населених пунктах України і розвитком цифрових навичок та компетенцій у вчителів та дітей. Також передбачається активна волонтерська участь представників SoftServe у проєктах та ініціативах «Навчай для України».

«SoftServe системно працює у напрямку покращення технологічної освіти – як через власний корпоративний університет, так і на рівні партнерства та спільних програм з зовнішніми університетами та іншими навчальними установами. – Наголошує Галина Даців, віце-президентка з питань навчання та розвитку персоналу компанії SoftServe. – Ми раді долучитися до вирішення освітніх викликів, які є на рівні шкільної освіти, зокрема підтримати проект “Навчай для України”. Своїм пріоритетом бачимо фокус на якості викладання STEM-дисциплін, англійської мови та здійсненні пофорієнтації школярів».

Про партнерів

“Навчай для України” (Teach for Ukraine) — громадська організація, яка залучає найкращих випускників і талановитих молодих спеціалістів різних галузей до вчителювання на 2 роки у маленьких населених пунктах України. Вони відкривають нові перспективи в житті дітей, сприяють розвитку громади і максимізують власний професійний та лідерський потенціал. Навчай для України є також частиною глобальної мережі організацій Teach Fоr All, що об’єднує 60 країн та понад 65 000 учасників-вчителів, які працюють для того, щоб діти у всьому світі мали освіту, підтримку та можливості формувати краще майбутнє для себе та своїх громад.

SoftServe — найбільша глобальна ІТ-компанія з українським корінням, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення у Центральній та Східній Європі та входить до переліку найбільших сервісних ІТ-компаній України. Близько 10 000 співробітників працюють у 38 офісах, що розміщені від Сан-Франциско до Сингапуру. Головні офіси компанії розташовані у Львові та Остіні (штат Техас, США). Розробницькі центри компанії знаходяться у Львові, Києві, Дніпрі, Харкові, Рівному, Івано-Франківську, Чернівцях, Софії (Болгарія) та Вроцлаві, Білостоку, Глівіце та Варшаві (Польща).

Компанія працює над понад 900 активними проектами для клієнтів у країнах Північної Америки, ЄС, та Азії. Клієнтами SoftServe є такі компанії як IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera, Henry Schein, Spillman Technologies та ін. SoftServe є партнером Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure та інших великих технологічних компаній.

457
SoftServe
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно