Нова пошта опублікували зворушливий ролик з історіями учасників проєкту «Марафон для всіх»

У день одного з напівмарафонів Нової пошти 500 кур’єрів у понад сорока містах України — від Києва до Херсона, від Дніпра до Львова — здолали символічну дистанцію заради тих, хто не може цього зробити через різні життєві обставини.

Кур’єри вирушили на свою звичну робочу дистанцію, а на їхній формі були наліпки з іменами тих, кого номінували на участь у проєкті. Майже 500 людей, які мріяли пробігти марафон, отримали медаль напівмарафонця (учасника забігу на 21 км).

Ініціатива “Марафон для всіх” виявилася значно глибшою, ніж ми могли уявити. Ми почули сотні історій, сумних і водночас надихаючих, і будемо щасливі, якщо медаль марафонця підтримає та надасть сил нашим героям. Впевнена, ми розглянемо масштабування проєкту у новому осінньому біговому сезоні.

 — говорить співзасновниця Нової пошти, амбасадор NewRun Інна Поперешнюк.

Героями проєкту стали люди різного віку, кожен зі своїми болями та мріями. Для одних медаль стала надією на повернення у спорт, для інших — втіхою за тяжкі випробування, а для одного учасника — навіть посмертною нагородою.

Анастасія Сафронова — молода мати, яка два роки тому народила трійню:

Моя вагітність призвела до сильного діастазу: прямі м’язи живота розійшлися, що робить неможливим будь-які фізичні навантаження. Але для мене важливо хоча б символічно взяти участь у справі, якою захоплюється моя сім’я: у нас бігають усі, навіть малюки. У 2019 році мій чоловік із трійнятами у візку пробіг напівмарафон. Діти спали і не помітили, що також стали рекордсменами України. Ця медаль дуже важлива для мене, адже я мрію зробити операцію та повернутися до активних тренувань.

Валерій Кондратюк завжди мріяв пробігти марафон, але не судилося. Після невдалого стрибка у воду він півтора року боровся за життя — і, на жаль, програв. Старший брат Володимир посмертно номінував хлопця на медаль, адже все одно вважає його переможцем:

Я обіцяв йому, що він знову стане на ноги. Свою обіцянку виконати не зміг, але інша людина з його іменем подолала напівмарафонську дистанцію. Ми були шоковані і розчулені, коли нам вручили його медаль. Валера її так і не дочекався...

Шестирічного Тимофія Сікорського номінувала його тітка Юлія. У 10 місяців хлопчик мав проблеми зі слухом і зовсім не розмовляв, лише завдяки кохлеарній імплантації малюк почув світ:

Тимофійко завжди цікавився, чому в нього є апарат на вушці, а в інших людей немає. Його батьки вигадали добру легенду про те, що він супергерой і чує світ інакше, ніж інші. Тимофій був вражений, коли отримав медаль. У нього є старший брат-хокеїст, який уже має десяток нагород, а у малюка тепер є своя. Я вважаю, він її заслужив.
Упродовж робочого дня я долаю дистанцію понад 100 кілометрів та доставляю більш ніж 150 посилок, — розповідає кур’єр Олександр із Кропивницького. — Я почув історію дев’ятирічної дівчинки Вікторії, яка втратила слух у два роки. Дитина мріє про медаль напівмарафонця. Це велика відповідальність та честь пробігти символічний марафон за цю дівчинку та здійснити її бажання.

*«Нова пошта марафон» і «Нова пошта напівмарафон» — бігові змагання, які проводить Нова пошта разом із New Run. Їхня місія — популяризувати здоровий спосіб життя і розвивати бігову культуру. Щороку проєкт розширює географію та залучає до участі бігунів не лише з України, а й з-за кордону. Цієї весни учасники бігли у новому дистанційному форматі з дотриманням усіх норм карантину.

877
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно