Новий документальний серіал про те, як українці зруйнували імперію зла

Саме про це буде новий документальний серіал, який Esse Production House виробляє на замовлення і за сценарієм Суспільного мовника.

«Колапс: як українці зруйнували імперію зла» вийде на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ 23 та 24 серпня до 30-річчя незалежності України й розповість про роль українців у розпаді СРСР та здобуття Україною незалежності.

У серіалі представлений український погляд на глобальні події. Це спроба показати повністю українську точку зору без наративів будь-якої іноземної держави.

Автором сценарію серіалу є редактор дирекції телебачення Суспільного мовлення, письменник та історик Олександр Зінченко. Режисером став Сергій Лисенко, який знімав український історичний бойовик «Екс». Оператори — Сергій Михальчук (лауреат кінофестивалів у Берліні та Сан-Себастьяні, зняв фільми «Мамай», «Поводир», «Екс», «Дике поле») та Дмитро Санін («Тільки диво»). Продюсер та автор ідеї — Ярослав Лодигін. Продюсери — Віталій Шереметьєв, Ольга Бесхмельниціна, Ірина Бубнова, Сергій Недзельський.

Щоб добре уявляти своє майбутнє, потрібно чітко відрефлексувати, що сталося в минулому. У серіалі “Колапс” ми вперше за 30 років дотягнулися до деяких фактів, які ще не відрефлексовані. Це як переглянути “родинний альбом”: відновлюєш затерті спогади, згадуєш про зв’язки між важливими подіями. Ми пропонуємо тут згадати, як відбувалися відомі події, а також проаналізувати досі не відомі факти. Ми зіставили деякі документи ЦРУ і КДБ та прийшли з певними запитаннями, наприклад, до Леоніда Кравчука. Виявилося, що таких запитань йому досі ніхто не ставив. Ми покажемо відповіді на питання, які багато кого здивують. І в серіалі точно буде кілька сенсацій…

Автор сценарію серіалу, історик Олександр Зінченко.

Глядачі каналу UA: ПЕРШИЙ можуть переглянути стрічку в понеділок, 23 серпня, із 17:00 (4 серії) та у вівторок, 24 серпня, із 18:00 (3 серії).

Більше подробиць за посиланням: https://bit.ly/Collapse-Release

753
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно