Обрали кращий ескіз на великий державний герб України

Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило результати конкурсу на кращий ескіз великого Державного Герба України. Перемогла робота художника Олексія Кохана. Зокрема, його ескіз містить обов'язкові для великого герба елементи: герб Війська Запорізького, зображення воїна-козака, лицаря з мушкетом і малий державний герб України.

Олексій Кохан — київський графік, заслужений художник України (2007). В середині 80-х почав художню кар'єру в журналі «Перець», де став головним художником журналу. Був співавтором малого герба України, а в 1996-му отримав приз за ескіз великого герба.

У конкурсі на кращий ескіз великого Державного Герба України взяли участь 112 робіт. За словами Олександра Ткаченко, міністра культури та інформаційної політики України, переможця визначили експерти з мистецтвознавства, геральдиці, історії, і юриспруденції. Наступний крок — Міністерство юстиції підготує закон «Про державні символи», який відправлять на голосування до Верховної Ради. Проєкт повинен набрати як мінімум 225 голосів (конституційна більшість), щоб герб Олексія Кохана затвердили.

Джерело: Bird In Flight

792
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно