Одеський кінофестиваль представив офіційний постер

12-й Одеський міжнародний кінофестиваль, який відбудеться з 14 до 21 серпня, представив офіційний постер. Оскільки цього року Україна святкуватиме 30-річчя незалежності України, основною ідеєю постера стала традиційна українська символіка, поєднана з кінематографом — як знак того, що національне кіно є значною частиною української культурної ДНК.

Дзиґа Вертов, Сергій Параджанов, Олександр Довженко, Кіра Муратова та багато інших режисерів назавжди закарбували свої імена у світовій історії кінематографу. Безліч талановитих кінематографістів, що знімали всупереч всьому в 90-ті, перші перемоги у 2000-х роках, призи на головних кінофестивалях світу за останнє десятиріччя — все це свідчення того, що українці надзвичайно кінематографічний народ, який цінує культуру як частину ідентичності та національної свідомості. А оскільки культура — це код нації, ми впевнені, що кіно — у нашій ДНК!

Виконавча директорка ОМКФ Анна Мачух

Автором постера 12-го ОМКФ став Нікіта Тітов — один із найвідоміших сучасних українських художників та ілюстраторів.

Головною темою постера стала вишиванка, якою виконані знайомі кожному символи кінематографу — камера та VR-окуляри як символ майбутнього світового кінематографу. Доповнює постер впізнаваний силует Дюка, без якого важко уявити як Одесу, так і ОМКФ — саме статуетка «Золотий Дюк» є головною нагородою фестивалю.


Джерело: НВ.

626
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно