Оголошується “Битва креаторів” ‒ найпрозоріший креативний тендер

Український культурний фонд та Представництво Cannes Lions в Україні (ГО «Каннські Леви в Україні») та оголошують «Битву креаторів» ‒ найпрозоріший креативний тендер країни. Даний проект «Битва Креаторів» виконується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Така колаборація геть не випадкова, адже обидві організації зосереджують свою діяльність на розвитку креативних індустрій в Україні. Об’єднавши зусилля, організатори розробили креативний бриф на одну із важливих культурних тем національного масштабу.

Завданням брифу є розробка креативної стратегії для рекламної кампанії, що запланована розпочатись влітку 2019 року. Мета ‒ підвищення обізнаності про культурні заходи та об’єкти у регіонах України, стимулювання внутрішнього туризму на основі культурного дозвілля. Креативні стратегії мають відповідати концепції єдиної платформи креативної колаборації, яку було розроблено спільно Українським культурним фондом та Представництвом Cannes Lions в Україні. Залишити свою заявку для того, щоб отримати бриф, можна за посиланням http://creativity.in.ua/cc/.

Цього року представники креативних агенцій, digital- і production-студій та фрілансери рекламно-комунікаційного ринку можуть позмагатися за гонорар переможця у розмірі 130 000 грн. В подальшому реалізація запуску буде відбуватися з проведенням позаконкурсного тендеру на виробництво матеріалів промо-кампанії. Зараз ведуться перемовини із комерційними організаціями рекламно-комунікаційної, медіа-, кіноіндустрії, які сприятимуть реалізації кампанії на своїх медіа-площинах та інформаційних ресурсах.

Особливістю формату конкурсу у 2019 році є те, що відповідальність за вирішення важливого суспільного питання і обрання переможця лежить не лише на організації, що надає бриф, а і на розширеній панелі журі. За прийняття рішення відповідають: експерти маркетингово-комунікаційної індустрії, культурні діячі, представники ЗМІ, партнери заходу, організація, аудиторія і, звісно, замовник. Голоси будуть зараховуватися у процентному співвідношенні.

Окрім цього, кожен небайдужий до культурного питання українець зможе взяти участь в онлайн-голосуванні за вибір фіналістів, а також проголосувати за переможця безпосередньо у день заходу, 14 червня 2019 року.

“Битва креаторів” ‒ соціальна ініціатива Представництва Cannes Lions в Україні. Із 2015 року ми експериментували із форматом конкурсу для того, щоб вивести доскональну формулу публічного тендеру, який буде зрозумілий для замовника, партнерів, представників ЗМІ та аудиторії. Зважаючи на особливість формату 2019 року, ми хочемо наголосити, що вплив на важливі соціальні питання ‒ це спільна відповідальність партнерів, небайдужих громадян та професіоналів. Лише об’єднуючи зусилля всупереч контроверсійності поглядів можна досягнути якісних змін”, ‒ 

Костянтин Кузнєцов, офіційний представник Cannes Lions в Україні.

«Як державна інституція нового типу Український культурний фонд прагне співпрацювати з представниками креативних індустрій, які у своїх проектах використовують нестандартні, інноваційні підходи. На мою думку, якщо поєднати глобальні цілі УКФ з оригінальними концепціями креативних агенцій, production-студій, ми отримаємо цікавий контент із потенціалом для масштабної та якісної кампанії промоції української культури. Це надзвичайно важливий крок, адже у вітчизняному інформаційному просторі помітний брак потужної соціальної реклами та акценту на культурному вимірі нашого життя. Нам би хотілося виправити цю ситуацію із допомогою тих, хто має свіжі й нетривіальні ідеї», ‒

виконавча директорка Українського культурного фонду Юлія Федів.

Участь у конкурсі безкоштовна.

Деталі конкурсу доступні за посиланням: http://creativity.in.ua/cc/

У разі виникнення додаткових питань звертайтеся до робочої групи “Битви креаторів” на battles@reklamaster.com або +380 44 221 6131 (опція 3)


Інформаційна довідка:

«Битву креаторів» організовують Український культурний фонд у партнерстві з Представництвом Cannes Lions в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Український культурний фонд (УКФ) — державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості й суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно з чинним законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України.

Представництво Cannes Lions в Україні з 2006 року працює над популяризацією новітніх досягнень і найбільш значущих робіт в області креативних індустрій, а також допомагає українським компаніям достойно представлятися на міжнародній сцені в рамках фестивалю креативності Cannes Lions.

Детальніше із діяльністю Предствавництва можна ознайомитися на сайті creativity.in.ua.

Cannes Lions – головна подія і найбільш престижна нагорода сегменту креативних індустрій. Саме на цьому міжнародному фестивалі відзначаються проривні, нестандартні ідеї, підходи і технології, які задають тенденції в розвитку культури, бізнесу і суспільства. Нагорода фестивалю – «Оскар» в світі креативних індустрій. Фестиваль проходить з 1954 року і протягом 66 років саме тут збираються успішні бренди і найбільш креативні люди, щоб познайомитися, поділитися знаннями і продемонструвати силу і ефективність креативного підходу у всіх сферах діяльності.

Агентство США з міжнародного розвитку (англ. United States Agency for International Development, USAID). На підтримку зовнішньої політики США, Агентство США з міжнародного розвитку виконує провідну роль у здійсненні заходів з міжнародного розвитку та допомоги у надзвичайних ситуаціях на основі партнерських стосунків і надання ресурсів, які рятують людські життя, знижують рівень бідності та зміцнюють механізми демократичного врядування, допомагаючи народам світу долати гуманітарні кризи та ставати на шлях самостійного розвитку.  

1018
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно