Онлайн-медіа СЛУХ презентує документальний серіал про нову українську культуру

«СПАЛАХ» — перший документальний серіал України про еволюцію різних сфер української культури та її сучасних героїв. Він складатиметься з 10 серій, кожна з яких розкриває теми від феномену української поп-музики та кліпмейкінгу до кіно, комедії, стрит-арту та локальних брендів одягу.

Прем'єри серій відбуватимуться на YouTube-каналі онлайн-медіа СЛУХ.

Робота над серіалом тривала протягом майже всього 2020 року за підтримки агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Для документального серіалу було відзнято понад 100 інтерв'ю, а його героями та героїнями стали MONATIK, Юрій Бардаш, Майкл Щур, ONUKA, DakhaBrakha, Влад Яма, Євген Клопотенко, Антоніо Лукіч, Олексій Потапенко, Андрій Данилко, Лерос Гео, Алан Бадоєв, Vivienne Mort, ресторатори Дмитро Борисов, Міша Кацурін, засновники CLOSER, Veselka, Культура Звука, Планета кіно, Ukrainian Fashion Week, KSENIA SCHNAIDER та багато інших представників української культури.

«Я вірю, що культура — вона як вірус. Їй потрібні сприятливі умови і вона сама виросте, ніяка допомога зі сторони не потрібна.

Ми помітили, що в українській музиці кожні 4–5 років відбуваються спалахи — з’являються нові імена та віяння, старі відходять на другий план. Пізніше ми почали досліджувати і знаходити схожі спалахи в інших сферах культури. Ось про них ми і розповімо в тому числі.

Такі спалахи завжди виникають під час і після криз. Коли сьогоднішня криза закінчиться, можемо очікувати новий культурний “спалах”. А ми цим документальним серіалом підготуємо для нього ґрунт», — Максим Сердюк, головний редактор медіа СЛУХ, продюсер і співавтор серіалу.

Прем’єра першої серії — про історію українського фольку, відбудеться 25 листопада. Участь у фільмі взяли Влад Троїцький, «ДахаБраха», ONUKA, Олег Скрипка, Аліна Паш, Дмитро Мазуряк, Марина Круть, Михайло Тофійчук, YUKO та представники музею Гончара.

Джерело: Онлайн-медіа СЛУХ

929
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно